Oglas
· · Komentari: 0

SKANDAL U KANU: Obezbeđenje UDARILO I IZBACILO poznatog gosta sa crvenog tepiha jer je nosio OVU OBUĆU! (VIDEO)

Na Filmskom festivalu u Kanu u Francuskoj, filmski producent Kelvin Redvers stajao je u redu da prošeta crvenim tepihom za premijeru filma "Les Amandiers", kada ga je sačekala velika neprijatnost

1654013630_slika.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Global News
Oglas

Filmski producent Redvers je odlučio da obuje tradicionalne mokasine Dena, autohtonog naroda iz severozapadnih teritorija Kanade, gde je i odrastao. 

Pročitajte još: "Mislila sam da gubim razum": Dženifer Lopez progovorila o paničnom napadu koji joj je promenio život

Par mokasina koje je Redvers nosio, lično je izradila njegova sestra i on je želeo sa ponosom da prošeta u obući koja predstavlja njegovu kulturu. Međutim pre nego što je uopšte stigao da zakroči na crveni tepih, Redversa je zaustavilo obezbeđenje baš zbog tih mokasina i zabranio mu ulazak na događaj ukoliko se ne preobuje u obične cipele. 

Ovo nije prvi put da festival odbija goste jer se ne pridržavaju strogih pravila odevanja. Osim što insistiraju na formalnom kodeksu odevanja, organizatori paze i na obuću. Ženama je na primer bila zabranjena ravna obuča. Međutim se vremenom odustalo od ovog pravila jer su zvezde poput Džulije Roberts i Kristen Stjuart protestovale bosonoge po tepihu. 

Nakon što su ga odbili da ga prime na crveni tepih, jedan od Redversovih kolega koji govori francuski navodno je pokušao obezbeđenju da objasni da bi kodeks odevanja u Kanu trebao imati izuzetke za takve "kulturološke odevne predmete". Obezbeđenje nije popuštalo, a vremenom su postali prilično agresivni prema producentu.

"Obezbeđenju je dosadilo, jedan čovek me je udario u lice i rekao: "Moraš odmah da odeš. Idi sada. Odlazi!" - prepričao je Redvers za Varajeti. "Bio sam jako zbunjen i povređen" - kaže Redvers koji se na crveni tepih mogao vratiti tek nakon što promeni cipele, što je i učinio.

Dan nakon premijere, čelnici Filmskog festivala u Kanu uključujući Fransoa Desroua, glavnog sekretara festivala i "šefa crvenog tepiha" – navodno su se sastali s Redversom i izvinili se za incident. Redvers i drugi članovi Kancelarije za domorodačke narode, koji su finansirali Redversov odlazak na festival, navodno su vodili "produktivan i otvoren razgovor" s timom iz Kana o tome kako bi trebalo da preispitaju šta "formalno" zapravo i znači na crvenom tepihu.

Činjenica da Filmski festival u Kanu smatra mokasine nedovoljno "formalnim" je ironično, s obzirom da su cipele zapravo komad obuće za posebne prilike unutar brojnih autohtonih kultura. Teško je odrediti kada su tačno osmišljeni, budući da su ih brojna plemena širom Severne Amerike stvarala i dizajnirala pre kolonizacija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas