Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шпанци украли ХИТ Неде Украден за Евровизију? Сличност је неверована (ВИДЕО)

Процените сами да ли је шпанска представница плагирала песму

1707213104_Foto-Ataimatges.rs-Printscreen-YouTube-RTVE-Msica.jpg
Фото: Атаиматгес.рс, Принтсцреен/ YоуТубе - РТВЕ Мúсица
Oglas

Неда Украден нашла се у епицентру скандала. Овога пута на светском нивоу.

Њену песму "Бомба" из 2020. године, коју је извела "Беовизији", а радили су је Душан Бачић и Дејан Николић, ископирали су овогодишњи представници Шпаније на Евровизији.

Шпанија се ове године одлучила за нумеру "Зорра" групе Небулоса, коју као аутори потписују: Марк Дасоуса, Генис Трани и Мери Бас. Међутим, ова песма је привукла пажњу многих слушалаца и изазвала лавину коментара на интернету, па тако друштвене мреже горе да је у питању плагијат и да се јасно чује сличност измеду Нединог хита и овогодишних представника Шпаније на престижном такмичењу које ће бити одржано у мају у шведском граду Малмеу.

Иако су песме "Зора" и "Бомба" различите по језику и извођачима, постоји неколико сличности које су приметили многи слушаоци. Обе песме имају енергичан ритам и заразне мелодије које брзо улазе у ухо. Такође, обе песме се баве темом љубави и изражавају снажне емоције. Стилски, певачице су такође компаративне, мада свака зрачи сопственом харизмом.

- Извините, Шпанци, али ми смо имали Неду Украден још пре четири године! Шпанска победничка песма за Евровизију треба да буде дисквалификована због непоштовања евровизијских прописа. Иста је као песма Неде Украден! - стоји у једној од објава на "Иксу" (некадашњи Твитер).

Било је и оних који траже хитну реакцију жирија.

- Занима нас шта ће жири да уради по овом питању. Да ли та група види да је њихова песма иста као Недина - наведено је.

Ево шта је Неда имала да каже на ову информацију.

- Управо сам се вратила из Америке са турнеје и нисам имала прилику да чујем ништа од евровизијских песама. Ако је тачно то што кажете да шпанска песма личи на моју "Бомбу", то је пре свега комплимент, а друго - платиће сигурно! Послушаћу, консултоваћу се са аутором и онда ћу одлучити шта ћу да предузмем. Хвала на информацији - поручила нам је љубазно Неда.

Подсетимо, ово није први пут да Шпанија плагира неку од српских песама. Исти случај догодио се и 2022. године, када је Шанел, представница ове земље, ископирала нумеру "Естравагантно" Даре Бубамаре, због чега су многи и из Шпаније тражили хитну дисквалификацију са такмичења, до чега ипак није дошло.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas