Oglas
· · Komentari: 0

Španci ukrali HIT Nede Ukraden za Evroviziju? Sličnost je neverovana (VIDEO)

Procenite sami da li je španska predstavnica plagirala pesmu

1707213104_Foto-Ataimatges.rs-Printscreen-YouTube-RTVE-Msica.jpg
Foto: Ataimatges.rs, Printscreen/ YouTube - RTVE Música
Oglas

Neda Ukraden našla se u epicentru skandala. Ovoga puta na svetskom nivou.

NJenu pesmu "Bomba" iz 2020. godine, koju je izvela "Beoviziji", a radili su je Dušan Bačić i Dejan Nikolić, iskopirali su ovogodišnji predstavnici Španije na Evroviziji.

Španija se ove godine odlučila za numeru "Zorra" grupe Nebulosa, koju kao autori potpisuju: Mark Dasousa, Genis Trani i Meri Bas. Međutim, ova pesma je privukla pažnju mnogih slušalaca i izazvala lavinu komentara na internetu, pa tako društvene mreže gore da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost izmedu Nedinog hita i ovogodišnih predstavnika Španije na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u švedskom gradu Malmeu.

Iako su pesme "Zora" i "Bomba" različite po jeziku i izvođačima, postoji nekoliko sličnosti koje su primetili mnogi slušaoci. Obe pesme imaju energičan ritam i zarazne melodije koje brzo ulaze u uho. Takođe, obe pesme se bave temom ljubavi i izražavaju snažne emocije. Stilski, pevačice su takođe komparativne, mada svaka zrači sopstvenom harizmom.

- Izvinite, Španci, ali mi smo imali Nedu Ukraden još pre četiri godine! Španska pobednička pesma za Evroviziju treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizijskih propisa. Ista je kao pesma Nede Ukraden! - stoji u jednoj od objava na "Iksu" (nekadašnji Tviter).

Bilo je i onih koji traže hitnu reakciju žirija.

- Zanima nas šta će žiri da uradi po ovom pitanju. Da li ta grupa vidi da je njihova pesma ista kao Nedina - navedeno je.

Evo šta je Neda imala da kaže na ovu informaciju.

- Upravo sam se vratila iz Amerike sa turneje i nisam imala priliku da čujem ništa od evrovizijskih pesama. Ako je tačno to što kažete da španska pesma liči na moju "Bombu", to je pre svega kompliment, a drugo - platiće sigurno! Poslušaću, konsultovaću se sa autorom i onda ću odlučiti šta ću da preduzmem. Hvala na informaciji - poručila nam je ljubazno Neda.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Španija plagira neku od srpskih pesama. Isti slučaj dogodio se i 2022. godine, kada je Šanel, predstavnica ove zemlje, iskopirala numeru "Estravagantno" Dare Bubamare, zbog čega su mnogi i iz Španije tražili hitnu diskvalifikaciju sa takmičenja, do čega ipak nije došlo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas