Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Старосрпско ИМЕ са јаком симболиком: Погледајте како је Бојана Ординачев назвала сина (ФОТО)

Глумица се определила за крајње необичано име

1659697001_Bez-naslova.png
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - бојанаординацев
Oglas

Глумица Бојана Ординачев је добила своје прво дете. Она је на свет донела прелепог дечака коме је одлучила да да веома необично има. Глумица се вешто скривала од очију јавности, тако да медији за њену трудноћу дуго нису ни знали. Њен животни саутник и она су сина назвали Најден.

То је старосрпско заштитно име које је настало од корена речи "нађена" тј. старог глагола "најдена". Некада је био обичај да се дете остави на путу, обично на раскрсници, и ако буде ту нађено, прекинуће болести и умирања у породици. Случајни пролазник био онда био и кум и крстио дијете, а ђетету се давало име Најдена (Најда).

Бојани је ово има просто било у мислима и звучало јој је лепо, а касније је открила да је то старосрпско име које има снажну симболику. 

Прочитајте још: "Како је то кад се распадаш у неподношљивим боловима": Две године од смрти Исидоре Бјелице

 

– Када смо мој партнер и ја сазнали да ћемо постати родитељи, договорили смо се да он бира име за девојчицу, а ја за дечака. Не знам зашто, али он је био уверен да ћемо добити ћерку, па је рачунао да ће смислити име. Међутим, стигао је дечак. Прво моја мама, а затим и сви који ме познају, питали су: "Откуд ти то Најда?" Нисам знала шта да одговорим јер ни сама не знам како ми се створило у мислима. Кад сам га укуцала, сазнала сам да је то старо српско име које се више не даје, али је углавном помињано - Најдан. Касније смо се сетили да је Најда надимак певача групе "Смак", што нам је супер звучало – истакла је Бојана за Хелло.

Пар се навикао на обво прелепо име, па кажу да не би могли да замисле да се њихов син зове другачије.

– Прво му је било чудно, али се и њему допало. Јесте необично, али нама одавно није. Сада не бисмо могли да замислимо да се Најда другачије зове. У почетку ме је нервирало што ме је већина људи питала шта име значи. У неком тренутку почела сам ја њих да питам: "А шта значи Марко или Милош?" Та имена "значе" исто колико и Најда, само смо их више пута чули, па нам звуче обично – каже Бојана.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas