Oglas
· · Komentari: 0

Svi je pamtimo kao prelepu MARIJU iz serije "Otpisani": Kada je preminula tugovala je cela bivša Juga, a evo šta je urađeno u njenu čast

Zlata Petković je bila proslavljena glumica, mis Jugoslavije, a nastupala je i pred Titom

1698405394_Foto-Danilo-Cvetanovic.jpg
Foto: Danilo Cvetanović
Oglas

Čuvena Marija iz serije "Otpisani" napustila nas je u decembru 2012. godine, a zbog njenog odlaska tugovala je cela bivša Jugoslavija.

Poznata glumica ima sinove Gvozdena i Andreja, a tri decenije bila je u srećnom i uspešnom braku sa kompozitorom Aleksandrom Sanjom Ilićem.

Zlata Petković je 1971. godine proglašena za mis Jugoslavije, a u Tokiju iste godine dobila je titulu mis fotogeničnosti sveta. Televizijska publika je najviše pamti po ulozi Marije u TV seriji "Povratak otpisanih".

Foto: V. Danilov

Bila je jedno od omiljenih TV lica, a pošto je pripadala prvoj postavi zabavljača, nastupala je i za Josipa Broza Tita, što je u to vreme bila velika privilegija. Početkom osamdesetih sa Predragom - Cunetom Gojkovićem i Predragom Živkovićem Tozovcem vodila je tada najpopularniji šou Folk parada, piše Puls.

Poslednje tri decenije najviše je radila u pozorištu, svom matičnom Jugoslovenskom dramskom, i drugima, što joj je uvek i bila želja. Neretko je odbijala uloge zbog čega su mnogi mislili da se povukla iz sveta glume, a njene poslednje role bile su u serijama "LJubav i mržnja", "Selo gori a baba se češlja" i u predstavi "Život u tesnim cipelama" Dušana Kovačevića u Zvezdara teatru.

Srpskoj glumici, manekenki i televizijskoj voditeljki u Svrljigu je napravljen spomenik u parku u centru grada.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas