Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УНУКА ЈЕЛИСАВЕТЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ: Била је дуги низ година припадница СЕКТЕ, ево како данас изгледа Индија Оксенберг (ФОТО)

Индијина мајка је позната глумица и некадашњи модел, Катарина Оксенберг

1671957402_India-Oxenberg-naslov.jpg
Фото: АТА/Инстаграм принтскрин индиаоxенберг
Oglas

Индија је најстарија ћерка Катарине Оксенберг, а унука Јелисавете Карађорђевић.

У жижу интересовања доспела је након сазнања, да је седам година провела у култу "НXИВМ". Да ствар буде још гора, у ту секту увела ју је управо мајка Катарина, а да није била ни свесна о каквој органозацији је реч. Након што је схватила, покушавала је на све начине да је извуче и врати на прави пут.
О њеном искуству снимљена је и документарна серија која је открила све тајне бизарног култа. Наиме, култ укључује строг однос, "господар-роб", а познат је и по жигосању својих чланова.
Индија је на свом профилу изнела своју исповест, и детаљно описала свој случај. Била је веома искрена и открила искуство из секте у којој су је силовали, жигосали и "испрали мозак".

Прочитајте још: Победите празнично нерасположење: Шта је кључно за избегавање стреса?

"Могло би се рећи да ме мама упознала са НXИВМ-ом, али заједно смо ушле у то. Била је 2011., а ја сам напустила факултет након само годину дана, нисам била сигурна шта ми је следеће чинити, и осећала сам се потпуно изгубљено. Требала ми је структура и правац. Требала ми је сврха. Пријатељица моје маме препоручила је организацију за самопомоћ под називом НXИВМ, која је била позиционирана као курс за све оне који су предузетнички оријентисани.", испричала је Индија.
Она је несвесно дала све информације о себи и свом животу, не слутећи шта је чека и да испред ње стоји потенцијални непријатељ који ће је увести у зону сумрака.

Прочитајте још: Због овог поступка га сви осуђују: Младожења избацио мајку и сестру са венчања

"Гледајући уназад, видим знакове упозорења. На челу групе био је Кит Ранијер, човек кога су сви волели, али о коме нико није много знао. Кроз огромну количину пропаганде, такође сам почела да гледам Кита као ментора. Отворила сам му се о односу са својом мајком, и причала о искуствима из раног детињства. Причала сам му о својим сновима и страховима. Оно што тада нисам знала, је да је извлачио информације са разлогом. Учинио је да се осећам посебном, само да би ме полако сломио и систематски контролисао.", открила је.
"Доминус Обсекуиоус Сорориум", латинска фраза која се преводи као "Господар над женама робињама", било је тајно друштво унутар НXИВМ-а, на челу са Ранијером, које је функционисало као пирамида са нивоа "робова" на челу са "господарима".

Пре приступа култу, свако би морао да буде жигосан, и приморан да приложи нешто што би могло да буде компромитујуће за њега, као што су експлицитни видео записи или голишаве фотке.
Индија је секту напустила 2018. године, те се након тога преселила код мајке у Лос Анђелес. Исте године, откривени су и флеш дискови, који су открили да њен ДОС жиг није симбол елемената као што су јој рекли. Били су то иницијали вође култа - Кита.
Уз један од последњих видеа на Инстаграму, Индија је написала: 
- Излечење је процес, како каже моја мајка. Ја сам у процесу излечења, излечена сам. Промена начина на који видим себе, и ове дивље ствари назване исцељењем, је од помоћи. Уместо да бирам да ствари које чине да се осећам боље, зашто да не одаберем све? Зашто не можемо да имамо све?

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas