Oglas
· · Komentari: 0

UNUKA JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: Bila je dugi niz godina pripadnica SEKTE, evo kako danas izgleda Indija Oksenberg (FOTO)

Indijina majka je poznata glumica i nekadašnji model, Katarina Oksenberg

1671957402_India-Oxenberg-naslov.jpg
Foto: ATA/Instagram printskrin indiaoxenberg
Oglas

Indija je najstarija ćerka Katarine Oksenberg, a unuka Jelisavete Karađorđević.

U žižu interesovanja dospela je nakon saznanja, da je sedam godina provela u kultu "NXIVM". Da stvar bude još gora, u tu sektu uvela ju je upravo majka Katarina, a da nije bila ni svesna o kakvoj organozaciji je reč. Nakon što je shvatila, pokušavala je na sve načine da je izvuče i vrati na pravi put.
O njenom iskustvu snimljena je i dokumentarna serija koja je otkrila sve tajne bizarnog kulta. Naime, kult uključuje strog odnos, "gospodar-rob", a poznat je i po žigosanju svojih članova.
Indija je na svom profilu iznela svoju ispovest, i detaljno opisala svoj slučaj. Bila je veoma iskrena i otkrila iskustvo iz sekte u kojoj su je silovali, žigosali i "isprali mozak".

Pročitajte još: Pobedite praznično neraspoloženje: Šta je ključno za izbegavanje stresa?

"Moglo bi se reći da me mama upoznala sa NXIVM-om, ali zajedno smo ušle u to. Bila je 2011., a ja sam napustila fakultet nakon samo godinu dana, nisam bila sigurna šta mi je sledeće činiti, i osećala sam se potpuno izgubljeno. Trebala mi je struktura i pravac. Trebala mi je svrha. Prijateljica moje mame preporučila je organizaciju za samopomoć pod nazivom NXIVM, koja je bila pozicionirana kao kurs za sve one koji su preduzetnički orijentisani.", ispričala je Indija.
Ona je nesvesno dala sve informacije o sebi i svom životu, ne sluteći šta je čeka i da ispred nje stoji potencijalni neprijatelj koji će je uvesti u zonu sumraka.

Pročitajte još: Zbog ovog postupka ga svi osuđuju: Mladoženja izbacio majku i sestru sa venčanja

"Gledajući unazad, vidim znakove upozorenja. Na čelu grupe bio je Kit Ranijer, čovek koga su svi voleli, ali o kome niko nije mnogo znao. Kroz ogromnu količinu propagande, takođe sam počela da gledam Kita kao mentora. Otvorila sam mu se o odnosu sa svojom majkom, i pričala o iskustvima iz ranog detinjstva. Pričala sam mu o svojim snovima i strahovima. Ono što tada nisam znala, je da je izvlačio informacije sa razlogom. Učinio je da se osećam posebnom, samo da bi me polako slomio i sistematski kontrolisao.", otkrila je.
"Dominus Obsekuious Sororium", latinska fraza koja se prevodi kao "Gospodar nad ženama robinjama", bilo je tajno društvo unutar NXIVM-a, na čelu sa Ranijerom, koje je funkcionisalo kao piramida sa nivoa "robova" na čelu sa "gospodarima".

Pre pristupa kultu, svako bi morao da bude žigosan, i primoran da priloži nešto što bi moglo da bude kompromitujuće za njega, kao što su eksplicitni video zapisi ili golišave fotke.
Indija je sektu napustila 2018. godine, te se nakon toga preselila kod majke u Los Anđeles. Iste godine, otkriveni su i fleš diskovi, koji su otkrili da njen DOS žig nije simbol elemenata kao što su joj rekli. Bili su to inicijali vođe kulta - Kita.
Uz jedan od poslednjih videa na Instagramu, Indija je napisala: 
- Izlečenje je proces, kako kaže moja majka. Ja sam u procesu izlečenja, izlečena sam. Promena načina na koji vidim sebe, i ove divlje stvari nazvane isceljenjem, je od pomoći. Umesto da biram da stvari koje čine da se osećam bolje, zašto da ne odaberem sve? Zašto ne možemo da imamo sve?

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas