Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Водитељка Милица Недић проговорила о борби са болешћу: "Месеци су морали да прођу да могу да устанем"

Водитељка "Дневника" на РТС-у имала је тежак облик короне

1671611145_milica-nedic.jpg
Фото: РТС Ординација - Званични канал / сцреенсхот
Oglas

Милица Недић имала је тежи облик корона вируса, а говорећи о томе како се заразила, Милица је рекла да се све десило изненада и непредвидиво јер „човек планира, а живот режира".

Прочитајте још: Огласила се Лаћина бивша девојка: "Сада га чувају Марина и Милош"

- Ја сам тог викенда радила, 20. фебруара, а 21. фебруара сам ја већ била у болници у ковид центру. Ја сам тог дана радила и уређивала дневник, само сам осетила тог дана неку нелагоду, малаксалост, неку слабост, неку језу кроз организам, и једва сам завршила Дневник, рекла - довиђења поштованим гледаоцима и схватила да једва могу до куће да дођем - причала је Милица у емисији "РТС Ординација".

Додаје да је убрзо кренуо кашаљ и да је почела да губи глас. Најпре је, како каже, помислила да је у питању премор и стрес, али онда је током ноћи кренула блага температура. Јавила се лекару, рендген је показао да нема упале плућа, и опорављала се код куће три дана уз антибиотик. Ипак, стање се погоршавало и четвртог дана, већ је била смештена на Интензивној нези болнице „Драгиша Мишовић“ са обостраном упалом плућа.

- Температура није престајала и та слабост, малаксалост, бол мишића и костију... Уме човек да буде слаб и малаксао, али ово је нешто потпуно другачије. То је нешто што неко ко није прошао неће разумети, то је заиста потпуно један други организам којим ви не владате - објаснила је водитељка, која је у болници провела две недеље.

Двострука борба и гвоздени кревет који се тресе због грознице

Борила се, прича Милица, и са короном, али паралелно и са бактеријом клостридијом.

- Десет дана температуре 40 степени, лекари кажу - један лек, други лек, трећи лек - падне, па скочи и тако целу ноћ... Лекари кажу да нека правила и искуства кажу да - издржим десет дана, после којих би требало да се смањи температура, са терапијом која ми је промењена. И они су били изненађени колико је то трајало, и колико сам имала снаге да се борим. Онај велики гвозден болнички кревет, он се тресе од грознице и удара у зид - описала је Милица део искуства.

Нагласила је да не би волела да нико осети како изгледају дани особе која је заражена коронавирусом и која је на лечењу.

- Тај напор и труд лекара, брига у сваком тренутку према сваком пацијенту, рад сестара, њихово даноноћно трчање, непланирани хитни случајеви, рад у скафандерима, где се види како им цури зној са лица, а видите и сузе на њиховом лицу када изгубе пацијента у једном дану... У тим ноћима, ви само чујете санитет који из сата у сат довози нове пацијенте. То су неке слике и ситуације које једноставно, морам рећи, остављају ране у вашем срцу и у мислима“, испричала је уредница и водитељка РТС-а.

Месеци потребни да се „профункционише“

Милица је из болнице изашла средином марта прошле годие. Каже да су јој, оквирно, били потребни и април и мај да „профункционише".

- То значи да могу да устанем, да урадим понешто сама у кући, да себи спремим нешто да поједем, да скувам чај, кафу, а негде у јуну сам кренула да мало интензивније излазим и да шетам. Препорука је да, од толиког мировања, се шета, али симптоми трају. Ја јесам добро, али ја и даље осећам симпоме који су значајно мањи него што су били, тај неки замор, премор, бол мишића и зглобова, лупање срца које се појави често ноћу, из чиста мира...“, рекла је Милица, која је говорила и о периоду током којег је имала и постковид симптоме.

- Требало је да идем на годишњи одмор на море, али вратила се нека постковид варијанта током десет дана, у форми респираторне инфекције, интензивног кашља, синузитис, ларингитис, фарингитис... без температуре - рекла је прошле године Милица, и додала да је у међувремену добила и другу дозу вакцине и пре повратка на посао, отишла на планину.

То искуство је упоредила са вожњом рекавши да су њене активности сада „друга, евентуално, трећа брзина".

Прочитајте још: Због њега је заволео глуму: Отац Гордана Кичића је наш познати РЕДИТЕЉ (ФОТО)

- Иначе возим у петој, и возила сам у петој! Не знам када ћу се вратити у пету брзину - рекла је Милица Недић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas