· · Коментари: 0
БРАК

4 РАЗЛОГА који стоје на путу ка браку и 5 РАЗЛОГА због којих ће вам брак трајати до краја живота!

Неки од главних разлога.

1604651393_Depositphotos_278231482_s-2019.jpg
Фото: Депозит

4 разлога зашто не можете да се удате или ожените.

Усамљеност

Уколико особа не схвати да је усамљена и са којом усамљеношћу се бори, неће моћи да оствари интимне односе. Исто је важно да схавтите да усамљеност не престаје сама од себе и никако се не може решити уласком у везу или брак.

Прочитајте још: Треба бити једноставно: Понашање ПАРТНЕРА у ЗДРАВОЈ ЉУБАВНОЈ ВЕЗИ

Несавршеност

Особе често избегавају везе или бракове, а све због тога што су свесни своје несавршености. Уколико особа схвата да је несавршена, јавља се нека врста срама која је спречава да се веже за друге или да се отвори према другима.

Три врсте усамљености
Интраперсонална: одсеченост од себе, тј. не знам ко сам и шта желим.Интерперсонална усамљеност: недостатак контакта са другим људима. Одсеченост од других.Егзистенцијална усамљеност: када се особа осећа као да је сама на свету.

Зависност

Особе које улазе у брак или везу, често осећају као да неповратно губе себе и свој идентитет. Постају 100% везане са човеком/женом са којим су у вези или браку.

Улазак у везу или брак неки људи често називају и "малом смрти", у смислу умирања слободе једне личности

Прочитајте још: Како умањити последице свађе? Ових шест речи ће вам помоћи

Међутим, на брак се не сме гледати таквим очима. Мењате се ви, али мења се и ваш партнер. Ви растете заједно и развијате се. Брак не би смео да буде "мала смрт" или губитак ваше личности.

Отрована зависност

Нема границе, особа је сто посто везана уз вас и ту нема раста и развоја. Долази до проблема, јер друга страна сматра да ви сада ништа не смете да урадите без ње, због тога што сте у браку или вези. Ово је један од највећих проблема у браку и често заслужник за развод.

Прочитајте још: Изненађујућа ОТКРИЋА: Ево шта доприноси ПРИВЛАЧНОСТИ

5 услова за успешан брак:

Фото: Депозит
  1. Имате јаку жељу или намера да се удате. То је твој избор и твоја велика жеља.
  2. Имате храброст да се упустите у брак и да се суочите са свим проблемима које брак и живот у двоје носи.
  3. Поверење. Имате поверење у њега/њу, у себе и знате да је та особа једна једина са којом ћете остварити брачну заједницу.
  4. Поштовање. Поштујете њега/њу као личност.
  5. Свест. Знате где су вам границе и колико можете да попустите.

Прочитајте још: Поштовање, искреност и шта још? Особине које ЖЕНЕ траже код мушкараца

Пре брака особа се често сусреће са усамљеношћу, несавршеношћу, одговорношћу и слободом. Све је то спречава да уђе у брачну заједницу, или да оствари здраву везу. Али, уколико има јаку жељу за браком, има храброст, поверење у партнера и поштовање према њему, изградиће добру и чврсту брачну заједницу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.