Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧАРОЛИЈЕ

НИЈЕ СВЕЈЕДНО! Ево како да вас не насамаре са МЕСОМ, а тајну крије и ТЕФЛОНСКИ ТИГАЊ

Током лета је најважније да једете свеже месо, али и да правилно користите тефлон тигањ.

1596899758_Depositphotos_21858255_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Употреба тефлонских тигања као свемогућег посуђа често доводи до нехотичних, а погубних грешака. Многи не знају да су направљени за термичку обраду на нижим температурама, као што је пржење јаја, а не за печење одрезака који изискују изузетно виоку температуру. Осим тога, на тефлону се намирнице не лепе само ако није уништено његово дно, а уништава се уколико се храна меша металним помагалима.

Прочитајте још: Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!

Тефлонска површина може да се уништи и ако се посуђе слаже једно преко другога, односно ако се у тигањ директно стављају друге металне посуде. Тефлонски тигањ не воли врелу воду, абразивна средства, нити подноси прање у машини за судове. Са њим мора да се поступа нежно, уз коришћење благих средстава, меканих сунђера и млаке воде.

Пажљиво га посматрајте и све ће вам бити јасно Фото: Депозитфото

Проверите да ли је месо свеже

У врелим летњим данима врло је важно да ли једете свеже месо. Боја, количина воде и прошараност белим пругама откривају колико је стајало у фрижидеру продавница и да ли је безбедно за припрему. Да бисте отклонили недоумицу о његовој свежини, најбоље је да купујете месо из регије јер преваљује краћи пут до продавница. Осим тога, квалитетно месо треба да има мало унутармишићне масти, што се препознаје по белим пругама којима је прошарано.

У пакованом месу не сме да буде воде!

Ако купујете паковано месо, у њему не сме да буде воде. Уколико лежи у крвавој води значи да је старо. Свежину додатно можете проверити притискањем прстом. Када на месту притиска не остаје дуготрајно удубљење, можете да га купите.

Прочитајте још: ПЕТ начина како да УКЛОНИТЕ МРЉЕ од ВИНА: Све што вам је ПОТРЕБНО већ ИМАТЕ У КУХИЊИ

Боја зависи од врсте меса. Телетина треба да буде светла, али не бела, што се односи и на месо живине. Говедина треба да буде средње црвена, али не претамна, док је идеална боја свињетине бледоружичаста. У сваком случају, од свих сивкастих нијанси меса треба бежати, истичу немачки стручњаци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas