· · Коментари: 1
бактерије

ДОЊИ ВЕШ има рок трајања: Када је време да купите нови

Стручњаци истичу опасност од бактерија које се могу пронаћи на доњем вешу упркос прању на високим температурама, стога саветују да направите ред у орману.

1599050596_Depositphotos_16221739_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Што се тиче колекције доњег веша, већина нас има неколико пари старих, драгих па и дотрајалих гаћица које чувамо јер су нам удобне.

Прочитајте још: НЕИСПАВАНИ сте, уморни и бесни? ИДИТЕ НА ПОСАО! Рад од куће САГОРЕВА људе!

Судећи по речима стручњака за хигијену, таква навика није добра и требало би да размотримо уклањање ако доњи веш имамо дуже од шест месеци.

Др Схирин Лакхани објашњава како бактерије могу остати на гаћицама чак и након што оне прођу кроз веш машину.

Фото: Депосит

- Доњи веш дуже је време у блиском контакту с вашом кожом, тачније, вашим интимним подручјима. Као резултат тога долази у контакт с много мртве коже, као и с бактеријама - како здравим, природним бактеријама које сви ми имамо, тако и са лошим бактеријама које могу бити последица инфекција - истиче она.

Посебно је важно за веш који користимо када вежбамо.

Прочитајте још: Наука каже да ћемо ове четири ствари НАСЛЕДИТИ од МАЈКЕ

Постоје истраживања која сугеришу да неке бактерије, попут ешерихије, могу преживети и на високим температурама прања. Због тога саветује да бацимо старе гаћице и купимо нове након највише годину дана, а идеално након шест месеци.

То посебно важи за доњи веш који користимо при спортским активностима или у теретани.

Прочитајте још: ПЕТ ствари које ПРАВА ДАМА никада не би урадила

- Мењањем доњег веша на сваких шест месеци и прањем на високим температурама предузимате најважније кораке у заштити свог интимног здравља - истиче др Лакхани.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.