· · Коментари: 0
САВЕТИ

Експерт за чишћење саветује: Никако не намештајте кревет чим устанете

Многи људи чим устану намештају кревет како би се припремили за нови почетак дана

1616584180_Depositphotos_205786240_s-2019.jpg
Фото: Деспоситос

Ипак, овака рутина могла би да буде лоша по ваше здравље. Стручњаци су разоткрили девет најчешћих митова о чишћењу душека и постељине, укључујући и то зашто не бисте требали да ћим устанете наместите кревет, а разлог ће вас изненадити.

Прочитајте још: Којих 6 ствари не би требало да чувамо ИСПОД КРЕВЕТА? Доносе негативну енергију

Од броја учесталих прања јастука до чишћења заштитних душека, стручњаци направили малу презентацију, како би вам показали како да продужите живот душеку.

1. Душек не морате чистити уколико имате навлаку за њега

Иако заштитници душека га чувају од мрља, просипања и других супстанци, нису имуни на гриње и друге алергене. Због тога би требало да чистите душек - и покривач - сваких шест месеци.

Фото: деспоситос

2. Надмадрацима није потребно прање тако често као вашој постељини

Потребно их је очистити на сваких неколико месеци. Иако су надмадраци и протектори водоотпорни и могу заштитити  душек од мрља, гриња и стеница, као и да ће му продужити живот, ипак их и даље треба очистити да би остали ефикасни на свака три месеца.

3. Не намештајте свој кревет чим устанете

гриње воле топлину сваког кревета, па би ујутро требало да склоните покриваче за кревет на једно 30 минута и оставите их да се прохладе пре него што поново легнете. Чим повучете покриваче, отворите прозор како би свеж ваздух ушао у собу.

4. Обавезно оперите унутрашње јастучиће

Иако можда мислите да не морате да чистите предмете које физички не додирујете, попут унутрашњих јастучића. Они упијају сав зној, прашину и кожу, и зато их треба прати најмање три пута годишње.

5. Постељину је довољно прати на 60 степени

Да бисте убили клице, зној, прашину и друге гадне ствари, требало би да перете постељину на 60 степени.

6. Постељину перите обавезно једном недељно

За оптималну чистоћу, треба да перете чаршаве једном недељно.
 Ако то нисте у стању да урадите, постоје неки брзи трикови који ће вам помоћи да чаршаф остане свеж,немојте љубимцима дозвољавати да лежу у кревет и немојте користити  производа за негу коже и тела најмање 30 минута пре спавања.

Прочитајте још: Завирите у ВЕЛЕЛЕПНУ кућу Серене Вилијамс - остаћете без даха! (ВИДЕО)

7. Безбедније је спавати у доњем вешу

Безбедно је доњи веш носити у кревету, али стручњаци препоручује да га перете на 60 степени како бисте спречили ширење клица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.