· · Komentari: 0
PRIRODNI PREPARATI

Eva Hercigova se kune u ovaj trik: Uz pomoć VODKE ili SODE BIKARBONE napravite svetle PRAMENOVE u tamnoj kosi

Pramenove ovog proleća možete imati, a da pri tom kosu ne izlažete agresivnim metodama frizera.

1617793118_pramenovi.JPG
Foto: Printscreen Youtube

Osim toga, manje ćete novca utrošiti, a svakako je zdravije.

Hemikalije iz salona malo će da vam isuše kosu, a efekat će se samo pojačati dolaskom na plažu, u suvim i slanim uslovima. Alternativa privremenim i mekšim pramenovima su svakako prirodne tehnike osvetljenja, sa sredstvima koja već imamo kod kuće.

1. Čaj od kamilice

Ako samo želite da svojoj smeđoj kosi date zlatni sjaj, uzmite čaj od kamilice. Stavite nekoliko kesica čaja od kamilice u veliku šerpu vode i pustite da se namaču oko 10 minuta. Zatim čistu kosu prelijte ovom (ohlađenom) mešavinom i ostavite je u kosi preko noći. Isperite kosu ujutru i primietićete novi, svetliji ton na kosi. Dodatni bonus je što pomaže kod peruti.

2. Limun

Trik sa limunom je dobar stari trik. Doduše, on izvlači žuti pigment (nekima čak i narandžasti), pa imajte to na umu. Kosu možete da posvetlite limunom na dva načina:

1. natrljajte pola limuna na pažljivo odabrane pramenove kose ili

2) iscedite jedan limun u vruću vodu i nanesite smesu na kosu i sedite negde na suncu tako da se toplota aktivira dejstvo limuna. Posle ovih tretmana, dobro nahranite kosu bogatom maskom ili čistim arganovim ili kokosovim uljem kako biste je zaštitili od isušivanja.

3. Cimet

Ako želite svetliju kosu, ali se plašite kako će da izgleda, najbolje je da započnete sa cimetom jer je njegov efekat najslabiji. Za posvetljivanje cimetom, potrebno je da napravite gustu pastu od cimeta i vrele vode, a zatim je nanesite na pramenove kose. Zatim skupite kosu u kapu za tuširanje i držite smesu na glavi najmanje 6 sati, iako bi bilo najbolje da se spava s njom i kosa opere ujutru.

4. Vodka

Pomešajte vodku i sodu bikarbonu i stavite smesu u bočicu sa špricem i poprskajte kosu kada ste na suncu. Vodka daje plavkast, hladan ton, a alkohol u kombinaciji sa suncem posvetljuje. Možete istovremeno da prskate kosu i pijete “koktelčić”. Manekenka Eva Hercigova kune se u ovaj trik lepote.

5. Soda bikarbona

Kašičicu sode bikarbone pomešajte sa vodom i tako ispirajte kosu jednom mesečno, posle šamponiranja i pre balzama za kosu. Soda savršeno osvetljava kosu i najčešće se koristi kada želite prirodno svetliju kosu. Ono što moramo da napomenemo je da za kosu nije najzdravija jer deluje poput farbe. Zato jednom nedeljno negujete kosu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.