Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Нисте ни знали, али постоје ГРЕШКЕ које правимо када користимо ВЛАЖНЕ МАРАМИЦЕ

Већина људи данас свакодневно користи антибактеријске влажне марамице, али многи нису свесни да их у одређеним ситуацијама користе погрешно.

1598965302_Depositphotos_13686240_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Представљамо вам девет најчешћих грешака које не би требало да понављате:

Користите их за више од једне ствари

Можда вам изгледа као добра идеја да уштедите марамице, али и као једноставнији начин па са једном или две марамице очистите целу кухињу. Али, постоји неколико разлога зашто то заправо није добра идеја.

Прочитајте још: Две необичне НАМИРНИЦЕ које по ФЕНГ ШУИЈУ дозивају срећу и благостање у дом

Употребом једне марамице можете да проширите клице и бактерије са једне повришине на другу. Такође, једна марамица не може ефикасно да очисти сваку од тих површина.

Фото: Депосит

Не читате етикету

Иако вам се то чини досадним, читање етикета може да помогне да влажне марамице што боље искористите. Тако можете да сазнате колико дуго површина мора да остане мокра после брисања како би се уништиле све бактерије, а то је отприлике 3 до 4 минута. Такође, на етикети пише и за коју врсту микроба су марамице погодне, тако да није добро претпостављати да су све марамице за све.

Немојте их бацати у WЦ

На неким марамицама пише да могу да се бацају у WЦ шољу, али иако смо рекли да читате етикету, размислите пре него што то учините јер је ипак можда боље да их баците у канту.

Прочитајте још: АКВАРИЈУМ за почетнике: Оплемените ПРОСТОР малим кутком природе у КУЋИ

Влажне марамице су дебље од тоалет папира и не распадају се лако, те могу да се заглаве у цевима и да запуше WЦ.

Њима чистите екран мобилног телефона 

Антибактеријске марамице не би требало да се користе баш за све. Битно је да чистимо и дезинфикујемо своје мобилне уређаје, али с оваквим марамицама можемо да направимо штету.

Добре су за тастатуре и задње стране телефона, али не и екран.

Хемикалије које се налазе у влажним марамицама могу да разграде премаз на екранима.

Фото: Депосит

Немојте да их користите на прљавим површинама

Ако их употребљавате на таквим местима, прљавштину можете да проширите и на остале делове просторије.

Прљава површина отежава дезинфекцију па прво такву површину очистите сапуном и водом, а затим је пребришите влажном марамицом.

Прочитајте још: Како да ваш ДОМ ДЕЛУЈЕ УМИРУЈУЋЕ: Савети за СРЕЋНУ ДЕКОРАЦИЈУ

Немојте да их користите када им истекне рок трајања

Вероватно сте приметили да на сваком паковању постоји рок трајања. Ако којим случајем тај рок на марамицама не постоји, не бисте смели да их користите две године након куповине.

Немојте да користите за дечје играчке или посуде за кућне љубимце

Дечје влажне марамице имају блаже састојке па нису толико штетне ако их дете којим случајем стави у уста, за разлику од ових за површине. Зато избегавајте да их користите за посуде за храну за кућне љубимце и око дечјих играчака.

Може доћи до оштећења дрвених површина.

Пуне су хемикалија које остану на површинама преко којих пређете њима. Сваки предмет који дете или животиња може да стави у уста, треба очистити нехемијском мешавином на воденој бази како бисте били сигурни.

Фото: Депосит

Припазите на то где и како ћете их чувати

Најбитније је заправо да пазите како затварате амбалажу да марамице не буду изложене ваздуху и самим тим да се не суше. Већина њих садржи и алкохол који ће испарити ако их не затворите како треба. Осушену марамицу немојте да користите за брисање по површинама јер од њих нема користи.

Прочитајте још: Како да СПРЕЧИТЕ да се ОДЕЋА у току прања СКУПИ или РАЗВУЧЕ

Немојте их користити за дрвене површине

Овај тип марамица може да оштети дрвене површине јер порозно дрво може да упије течност из марамица и на тај начин га можете уништити тако што ће остати мрље. И то је још један од разлога зашто би требало да прочитате оно што пише на етикети. Постоје одређене влажне марамице које су намењене искључиво дрвеним површинама па припазите на то приликом куповине

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas