Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОЧИСТИТЕ ВОДОКОТЛИЋ: Све што вам потребно је једна намирница коју већ имате код куће

Очистите водокотлић уз помоћ намирнице коју имате у кухињи

1709737968_Foto-Shutterstock-Printscreen-YouTube-Uradi-Sama-Ideje-za-kreativce.jpg
Фото: Схуттерстоцк, Принтсцреен/ YоуТубе - Уради Сама - Идеје за креативце
Oglas

Уместо да користите штетне хемикалије за чишћење купатила, искористите природне производе које имате у свом дому, а која ће уклонити и најтврдокорнију прљавштину и мрље.

Сирће је, наиме, изврсна алтернатива разним средствима за чишћење која често садрже штетне хемикалије.

Бело сирће је одлично за чишћење WЦ-а, али ако га улијете у водокотлић, добићете максималан ефекат јер је то сјајан начин за уклањање плесни и бактерија и спречавање ерозије унутар водокотлића.

Како бисте очистили прљавштину али и дезинфиковали тоалет, требаће вам:

Чаша сирћета од 9%
Сода бикарбона или раствор јода

Поступак:

Подгрејте сирће на 40 степени а онда га помешајте са содом или јодом. На 200 грама сирћета ће вам требати једна супена кашика соде.  Ако користите јод, пропорције су 1:1.

Сипајте мешавину у водокотлић и оставите да стоји пар сати. Боље је да то урадите увече да би раствор имао целу ноћ да делује. За још боље резултате, поновите поступак неколико пута.

Испразните водокотлић и заврните вентил. Унутрашњи део водокотлића пребришите сувом крпом па онда на прљаве делове нанесите сирће.

Оставите да сирће стоји тако од два до шест сати, па онда огулите нечим, само пазите да не буде од метала.

Како сирће делује:

Раствара каменац
Чисти металне делове од рђе
Док ветри, сирће уклања непријатне мирисе
Убија бактерије одговорне за дизентерију и ешерихију коли.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas