Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 НАЧИНА КОЈИМА ЋЕТЕ ПОКАЗАТИ ДА СТЕ ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИ: Ево чиме ћете највише привући људе

Према стручњацима ово су 3 начина којима ћете показати да сте високо интелигентни без да проговорите иједну реч.

1715080940_shutterstock_534465157.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сви смо паметни на овај или онај начин. Интелигенција је, на крају крајева, широк спектар, и иако можда баш и нисте најбољи у математици, могуће је да сте много вештији када је у питању учење страних језика или смишљање креативних идеја. Права интелигенција лежи у томе да покажете сопствену вредност без икаквог наметања.

1) Слушајте са истинском радозналошћу


Изненадили бисте се колико људи не улаже активан напор да слуша са радозналошћу, емпатијом и одговарајућим фокусом. Ево неколико савета како да слушате са истинском пажњом:

Останите у садашњем тренутку (не дозволите да вам мисли одлутају док друга особа говори)
Покушајте да промените тему ако разговор постане превише досадан
Уместо да тражите потврду, концентришите се на изградњу повезаности


2) Мање причајте


Речи имају тежину, а веома често умемо да их потценимо и не придамо превелики значај. Ако се разговор претвори у брбљање о бесмисленим темама, то одаје утисак ниске интелигенције. Некада је најбоља ствар коју можете урадити да ћутите и упијате знање од особе поред вас, пише Хацк Спирит.

3) Вежбајте стрпљење и фокус


Уметност да будете прибрани под притиском и да останете стрпљиви у стресним околностима говори више о вашој интелигенцији него што мислите.

Ниво интелигенције се не мери по томе колики је ниво вашег образовања већ по томе колико сте у стању да исконтролишете своје емоције. Смиреност и самоконтрола највише привлаче људе јер се оставља утисак поузданости.

Како каже Џудит Орлоф: „Можете да излудите себе, да се понашате раздражљиво, да се презентујете као жртваа, што су све самопоражавајуће реакције које отуђују друге и извлаче оно најгоре у њима. Или, можете научити да трансформишете фрустрацију у стрпљење." Вежбајте стрпљење и фокус и радите на својим емоцијама. 

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas