· · Коментари: 0
ТРОШЕЊЕ

Грешке приликом КУПОВИНЕ које смо сви бар једном у животу направили

Током куповине се обично водимо емоцијама, а не разумом, понављамо исте грешке и тако непотребно и непромишљено трошимо новац.

1607591900_Depositphotos_5254809_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Куповина је, заправо, врло озбиљна ствар. Сви мислимо да је то део дана који нас опушта, али заправо захтева много вештина и опреза. Током куповине готово сви правимо исте грешке, којих нисмо ни свесни, а много нас коштају.

Пре одласка у куповину, главни циљ је остати хладне главе и купити само оно што нам треба, а добро знамо да пракса не показује исто.

Купујемо одећу погрешне величине

Свима нам се десило да се на први поглед заљубимо у неки комад одеће, али, нажалост, није било нашег броја. У таквим ситуацијама се са тешком муком увлачимо у уске фармерице и убеђујемо себе да ће се развући. Међутим, ово су све заблуде на које треба одмах да заборавимо. Овакве ствари углавном заврше на дну ормара, никад обучене. 

Прочитајте још: Сречите ИСПУЦАЛЕ КРАЈЕВЕ: Савети уз које ће коса бити негована

Слепо праћење трендова

Из сезоне у сезону се трендови мењају, а радње стално пристижу модерни комади одеће и модних додатака које желимо да имамо у свом гардероберу. Непромишљено купујемо оно што је тренутно у моди и што нам се јако свиђа, не размишљајући да ли ћемо то носити или да ли је функционално.

 Уместо слепог праћења трендово, купујте одећу коју можете упарити са гардеробом коју имате у својој колекцији.

Прочитајте још: За ПУНИЈЕ УСНЕ користите једноставан рецепт од само ТРИ САСТОЈКА!

Количина уместо квалитета

Већина нас се током куповине води мишљу да је боље да купимо више за мање новца, него мање ствари за више. Такав став произилази из нашег уверења да ћемо боље проћи куповином повољнијих ствари. Повољније ствари су углавном лошијег квалитета и потребно их је чешће обнављати, а квалитетнији комади могу да нам трају више сезона и година.

Прочитајте још: МОДНИ КОМАД са којим ћете изгледати лепо и лепршаво и у зимским данима (ФОТО)

Куповина на брзину

Куповину никад не треба да обављамо ако смо у журби и немамо времена да јој се посветимо. Сваки одлазак у продавницу захтева преданост и пажњу, како не бисмо на непотребне ствари потрошили новац. За добру куповину је потребно времена како бисмо проценили да ли нам се свиђа одређени комад и да ли нам је потребан. У недостатку времена ћемо свакако погрешити и нећемо донети праву одлуку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.