Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИНО

Искористите начету флашу ВИНА и направите ПИЈАНИ ЏЕМ! А дајемо вам још неке занимљиве предлоге

Начели сте флашу драгоценог пића и попили мањи део, па се питате како да упоребите преостало вино? Не заборавите да сваку кап божанског напитка можете паметно искористити.

1600759397_Depositphotos_321111870_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ми вам доносимо 7 сјајних предлога како да на прави начин искористите преостало вино.

1. Направите или побољшајте укус соса за роштиљ. Уколико у наредних неколико дана планирате да припремате месо на роштиљу, уз њега ће се сјајно уклопити барбецуе сос са додатком црног вина.

2. Вино је одлично и за рехидрирање сушеног воћа. Потопите суво грожђе и друго суво воће по избору у преостало вино и ваш комисброт ће добити арому више. Набубреле, сочне воћкице савршене су у свему, од салате до тањира сира.

Прочитајте још: Неки ПЉЕСКАВИЦЕ заливају пивом, а СЛАВНИ амерички КУВАР ОТКРИВА своју ТАЈНУ

Фото: Депозит

3. Направите укусни пијани џем. Део алкохола испариће током кувања, али ову посластицу ипак немојте давати деци.

4. Преостало вино можете употребити и за динстање меса. Алкохол ће учинити да оно буде мекано и сочно, а у бројним рецептима цео процес је детаљно објашњен. 

5. Уколико је количина вина којом располажете већа, најбоље је да га употребите за припрему освежавајуће сангрије.

Прочитајте још: Калуп за ЛЕД можете користити на НЕСВАКИДАШЊИ НАЧИН, а биће вам од велике је помоћи у домаћинству

6. Вино можете сипати и у калуп за лед и тако направити ароматичне коцке. Додајте их у чашу сока од свежег воћа и послужите гостима као лагани летњи напитак. Не сумњамо да ће се тражити чаша више!

7. Потребан вам је дезерт, а немате слаткише у кући? Од вина, воде, воћног пиреа и шећера направите граниту. Ову ледену посластицу која долази из Италије направићете лако, а можете је конзумирати уместо сладоледа, јер је пођеднако укусна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas