Kalup za led može da se iskoristi na bezbroj načina, kao što čuvanje začina.
Uobičajeni način korišćenja kockica leda je - sipate ih u piće da biste ga rashladili. Međutim, posuda za zamrzivač, u kojoj se formiraju kockice, može "iznedriti" i druge, neobične a vrlo upotrebljive ledene đakonije.
Pročitajte još: Pogrešno ČUVAMO BRAŠNO: Koliko god da vam je kuhinja čista ukoliko se ne prate OVI SAVETI, POKVARIĆE SE
Bilo koji sos da pravite, odvojite deo i zamrznite ga u kalupu za led. Prilikom pripreme jela sa sosom, odvojite koliko vam je potrebno kockica iz kalupa, zagrejte ih do ključanja i upotrebite kao tek pripremljen sos.
Kalup za led odlično će poslužiti i kao posuda u kojoj možete čuvati začine, i to zamrznute u maslinovom ulju.
Stavite zrno po zrno u svaku pregradu.
Upotrebite ih na isti način kao i sos iz prethodnog primera. Još jedna namirnica može dobiti potpuno novu namenu ako je zaledite u pomenutom kalupu - belo grožđe. Stavite po zrno u svaku pregradicu, prelijte ga malom količinom vode i zamrznite.
Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas
Potom ga koristite umesto kockica leda, u soku ili vinu. Neće razvodnjiti vaše piće, već će mu dati na efektnosti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU