Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДУБОК ГЛАС

Истраживање показало: Мушкарци са ДУБЉИМ ГЛАСОМ пре ће варати у вези, ево и зашто

Имају лабав став према невери, мање се брину о својим везама и на крају варају.

1602243512_Depositphotos_170484946_s-2019.jpg
Oglas

Мушкарци са дубоким гласовима вероватно ће лакше привући другу особу, али такође је вероватније да ће преварити у вези, а то је због високог нивоа тестостерона, показало је истраживање.

Истраживачи са кинеског универзитета забележили су гласове 88 мушкараца и 128 жена, а затим су од њих затражили да испуне образац за процену става према превари.

Жене често привлаче мушкарци са ниским, богатим гласовима јер су повезани с високим нивоом тестостерона што, у еволуцијском смислу, сугерише да ће мушкарац бити добар партнер за стварање здраве деце, како објашњава тим истраживача.

Међутим, мушкарци с вишим нивоом тестостерона такође имају лабав став према невери, мање се брину о својим везама и на крају варају.

Прочитајте још: Ове ПРОБЛЕМЕ У БРАКУ треба приметити на време

Фото: Депозит

Сви добровољци били су млади студенти узраста од 18 до 25 година, хетеросексуалци, непушачи и доброг здравља кад су им снимали глас. Након што су замољени да прочитају попис речи, њихови снимци гласа су анализирани на различитим врстама фреквенције и висинама на које утичу бројни фактори, укључујући облик уста, гркљан и ниво тестостерона.

Затим су полагали психолошки тест са питањима о њиховом ставу према верности и везама, попут онога што осећају због варања партнера. Мушкарци дубљег гласа мање су били предани својим везама и вероватније је да су били неверни. 

Тестостерон је кључни фактор верности!

 - Тестостерон и карактеристике зависне од тестостерона могу бити поуздани показатељи стања или понашања мушкараца у вези - написали су.

Прочитајте још: ГОВОР ТЕЛА нас открива: Ово су занци да је ваша ВЕЗА у КРИЗИ

- Мушкарци са вишим нивоом тестостерона, а тиме и са нижим гласовима, могу имати више афера или мање преданости у својој романтичној вези.

Фото: Депозит

- Дубљи глас такође би могао бити део проблема јер их чини привлачнијим женама што им повећава прилику за сексуалне сусрете изван њихове властите романтичне везе - додао је тим.

Мушкарци са најдубљим гласовима вероватније су учествовали у превари и пријавили су нижу преданост вези у поређењу са онима са већом висином тона и учесталошћу.

Прочитајте још: Постоји 5 ВРСТА ПАРОВА, а од тога 3 врсте су СРЕЋНЕ

Али нису само мушкарци дубоких гласова пријавили опуштенији став према верности - жене такође сматрају да су мушкарци дубљег гласа више неверни. Људи са нижим нивоом тестостерона можда ће боље читати туђе осећаје што доводи до повећаног нивоа преданости у односима, кажу аутори.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas