Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

ИЗРАЧУНАЛИ СУ: Ево какве су вам ШАНСЕ да постанете МИЛИЈАРДЕРИ

Мишљење стручњака.

1606565702_Depositphotos_126567718_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Одувек сте се питали колике су вам шансе да постанете милијардер?

То је занимало и новинаре Блоомберг Неwса, па су питали стручњаке који су израчунали да ли би ваша раса, године и образовање могли да утичу на шансе да постанете милијардер у САД-у.

Истраживачи Wилиам Емонс, Бриан Ноет и Лауел Рицкетс прегледали су податке анкета Федералних резерви од 2010. до 2013. којима је обухваћено 12,500 америчких породица.

Прочитајте још: Немојте да се уплашите овог ЉУБИМЦА: Представљамо вам НАЈВЕЋЕГ ВУКА НА СВЕТУ! (ВИДЕО)

Што су образованији Азијати и белци то имају боље шансе да се обогате, док за Афроамериканце и Латиноамериканце то не игра превелику улогу.

Белци у старту имају веће шансе од осталих да се обогате.

Наиме, белци без завршене средње школе у САД-у имају 1,7 посто шансе да постану милијардери, док Афроамериканци у истим условима имају мање од један посто шансе за то. Срећа им се не смеши ни ако заврше средњу школу, јер им се могућност за милионима повећа на свега 6,7 посто.

Прочитајте још: Нема кафана? Провод на аеродрому је постао ВИРАЛАН (ФОТО)

И док се белцима и Азијатима шансе повећавају и с годинама, за Афроамериканце то баш и није тако. Азијати старији од 40 година имају 21 посто шансе да згрну милионе, док су 40-годишњим Афроамериканцима шансе исте као и белцима који су тек завршили средњу школу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas