Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако мислите да детаљно усисавате кућу, ВАРАТЕ СЕ: Стручњаци откривају које место сви прескачемо, а скупља највише прљавштине

Понека места не усисавамо уопште или чинимо то ретко, несвесни да су управо она најпрљавија места у дому

1660482728_pexels-cottonbro-4107284.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Једно место сви прескачемо - а то је простор иза кауча. Стручњаци тврде да је то једно од најпрљавијих места у домаћинствима, а да и сам намештај прикупља доста прљавштине:

"Каучи и софе често су коришћени предмети, а са пићем, јелом и уопштено опуштањем, долази и много нереда. Требало би једном недељно добро да се усиса цео кауч и сви јастуци. Ако се може уклонити навлака са јастука, скините је и усисајте тканину испод", открили су британски стручњаци за "Тхе Сун".

Прочитајте још: ПРИРОДНЕ И ЈЕФТИНИЈЕ ЗАМЕНЕ ЗА ОМЕКШИВАЧ: Ова два састојка убаците у веш-машину и добићете исти ефекат

Објаснили су да би требало детаљно чистити простор иза намештаја сваке две недеље:

"Требало би померити цео кауч са првобитног положаја и темељно усисати простор или помести и обрисати, ако вам се кауч налази на дрвеном поду".

Што се тиче чишћења саме гарнитуре, прво треба проверити ознаку за чишћење кауча, као и производе који одговарају различитој врсти тканине.

Једна од природних намирница за неутралисање непријатних мириса и уклањања прљавштине са гарнитуре јесте сода бикарбона. 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas