Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Како да ваш ПАРКЕТ БЛИСТА: Направите ову СМЕСУ

Ако на својим подовима имате паркет, онда знате да њих треба редовно и правилно одржавати да би они увек били лепи и сјајни. Једно погрешно средство за чишћење може да направи катастрофу коју нећете тако лако санирати.

1600243010_Depositphotos_4018776_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ови трикови за чишћење различитих мрља с паркета стога ће вам доћи као поручени.

Средства за брисање и сјај дрвених подова не морате нужно да купујете, већ можете да и сами да их направите и то врло једноставно.

Направите сами смесе за чишћење

Фото: Депосит

За уобичајено брисање паркета, у боци с распршивачем помешајте шољу воде с 3/4 шоље сирћета, па додајте две капи детерџента за прање судова, пола шоље алкохола и пет до 10 капи омиљеног етеричног уља. Ово домаће средство за чишћење на дрвени под наноси се меканом крпом.

Црни чај је такође добар за ваше дрвене подове. У литар кључале воде ставите четири кесице чаја па их оставите унутра неко време, дуже него код припреме чаја за пиће. Потом течност сасвим охладите и потом њом пребришите подове.

Прочитајте још: МИРИС ДОМА: Ево зашто сами НЕ МОЖЕМО да ОСЕТИМО

Код огреботина на дрвету посегните за уљем уљане репице (послужиће и биљно уље). Помешајте уље и сирће у размери 2:1. Смесу нанесите на оштећења и нежно утрљајте у дрво. Постоји још један начин, а то је да истрљате огреботину комадом ораха.

Трикови за мало теже случајеве

Фото: Пиxабаy

Ако имате кућног љубимца који се помокрио по дрвеном поду, очистите то што пре. Најједноставнији начин је да флеку обилно поспете содом бикарбоном и оставите преко ноћи. На крају под оперите водом и благим детерџентом.

Прочитајте још: Флеке на СТАКЛЕНОЈ ПЛОЧИ шпорета су непобедиве?! Пробајте овај ПРОИЗВОД ЗА БЕБЕ

Ако вам се догоди да на свом паркету пронађете жваку коју никако не можете потпуно да уклоните – посегните за ледом. Лед ће замрзнути лепљиву масу, коју је, потом, далеко лакше уклонити нечим попут шпахтле.

Трагове трајног маркера на дрвеном поду уклонићете пастом за зубе и крпицом од микровлакана. Мало пасте ставите на мрљу и лагано протрљајте па уклоните вишак. Код неких мрља помаже и магични сунђер за чишћење.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas