Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

Користан САВЕТ: Како изабрати најбоље БИЉКЕ за стан (ФОТО)

Ако постоји проверен, поуздан и јефтин начин да оплеменимо наш дом нечим што ће нам донети користи више него што смо свесни, онда је то уношењем биљака у дом.

1615293639_aea53642b1e10ebcd0ec2c6c7bcaed8d38823fb9.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Без обзира на добробити појединих зелених биљака, неки људи желе узгајати искључиво оне биљке које цветају.

Сигурно се нећете осећати добро ако вам је цвеће у лошем стању, те вам доносимо преглед најљепшег кућног цвећа са саветима како се бринути о њема.

Афричка љубичица

Фото: YоутубеПринтсцреен/КрунаТВ

Афричке љубичице се сматрају једном од најлакших врста за одржавање цвећа у кући. Цветају током читаве године, није им потребна посебна пажња, осим да их поставите на прозорску даску где ће имати довољно светлости.

Избегавајте заливање хладном водом и немојте је сипати преко лишћа.

Одржавање Афричке љубичице: Лако их је расадити, довољно је да одсечете лист и ставите га у саксију са влажном земљом.

Добра страна: Постоје у толико боја да ћете сигурно наћи неку која ће вам се свиђети. Ово цвијеће нас неодољиво подсјећа на баке коју су их увијек имале на својим прозорима.

Назив: Саинтпаулиа ионантха

Антуријум

Фтот: Yоутубе Принтсцреен/КрунаТВ

Антуријум је кућно цвеће које можемо често видети у домовима, и то не само са црвеним, него и  пинк, љубичастим или белим цветовима. Антуријум је добар избор и ако купујете некоме букет свежег цвећа јер траје јако дуго.

Познат је и под називом „биљка која има срце“ јер су и цвет и лист у облику срца.

Одржавање Антуријума: Антуријум треба држати на средње осунчаном мјесту. Заливати зими једном, а лети и у прољеће два до три пута седмично.

Добра страна: Антуријум расте чак до 60 цм, те је одличан као декоративни цвет за неки већи, празан простор.

Назив: Антхуриум андраеанум

Бегонија – гомољаста

Фото: YоутубеПринтсцреен/Мој свет биљака

Постоји преко 1000 врста бегонија, а најчешћа врста коју можемо видети у кући је гомољаста бегонија. Ова врста тражи добру циркулацију ваздуха, топло место, али не на директном сунцу и високу влажност.

Треба је обилно заливати, али добро пазите да не квасите листове и цветове.

Одржавање бегонија: Најбоље успевају на источној, а скоро никако на јужној страни.

Добра страна: Цвјета богато, а цветови су изразито декоративни.

Назив: Бегониа семперфлоренс

Гузманија

Фото: YоутубеПринтсцреен/КрунаТВ

Ова врста кућног цвећа је из породице којој припадају и ананаси. Занимљиве и необичне структуре, има само један цвет који може бити црвени, жути, наранџасти.

Воли топлу, светлу средину, те редовно заливање лети (два до три пута седмично), док је зими довољно залити је једном седмично.

Одржавање Гузманије: Ако јој се листови суше значи да има мало влаге, те је орошавајте и бришите јој листове. Ако труне на дну значи да је превише заливана те престаните на неко време.

Добра страна: Цвет Гузманије може трајати годину дана.

Назив: Гузманиа лингулата 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas