Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
типови колега

Микроменаџер, трачара или самотњак: Постоји 9 типова колега са посла, а у коју групу ви спадате?

Рад у канцеларији може бити права џунгла.

1613566045_Depositphotos_25046043_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ужурбаност радног места може извући из нас најгоре и најбоље. И то је у реду – сви ми имамо унутрашње, сукобљене стране. Имамо мане и слабости, а њихова јединствена комбинација нас чини јединственима.

Микроменаџер

Нико не жели да буде микроменаџер јер их нико не воли. Али, микроменаџер је свеприсутан – не можете га избећи ни у једној области и налазимо га у свим радним окружењима. Без сумње, имате их у канцеларији. Препознаћете их по њиховом компулзивном "облетачком" понашању. Обично су микроменаџери менаџери или шефови.

Они желе да знају како се ко креће, желе да буду упућени у све, а проблем им представља расподела радних обавеза.

Посвећени колега

Слично оном колеги који жели сам да постигне све, посвећени колега не може да каже "не". Овај тип особе остаје на послу до касно, увек узима на себе више обавеза него што може да постигне и жели да буде укључен у све радне активности. Фино је имати их, будући да управо они желе да се прихвате послове од којих сви беже.

Прочитајте још: Удобну МАСКУ за лице направите САМИ: Потребне су вам само две ствари (ВИДЕО)

Трачара

Ова личност захтева појашњење. Они су највероватније велике трачаре и приватно, а сада ову своју особину пребацују на радно место. Клоните их се пошто ће вас увући у своје мутне "послове".

Проводаџија

Проводаџија може да вам поремети радно окружење али на добар начин. То су колеге које знају све. Они су одлични у спајању људи како би направили што боље тимове.

Једном када наиђете на проводаџију, чувајте га јер ће вам требати.

Самотњак

Тешко је рећи да ли су самотњаци заиста усамљени. Можда не воле друштво других и налазе да им самоћа више одговара. Самотњаке ћете препознати када видите да их нигде нема: неће их бити на прославама, нити на паузама.

Прочитајте још: "Изабрала сам савршено име за бебу, али неки мисле да је превише секси!"

Фото: Депозит

Свезналице

Ови људи имају одговор за све. Свезналице користе сваку прилику која им се пружи да "просипају" своју мудрост. Гласни су (и тешко затварају уста) на састанцима и друштвеним догађајима. Деле савете шаком и капом иако нико од њих то не тражи.

Често изгледају као да знају много иако често не знају ништа.

Лењивци

Лењивци зависе од микроменаџера и посвећених. Никоме није јасно како је лењивац успео да избегне отказ будући да ништа не раде. Можете их видети како иду од једног до другог колеге, разговарају и кикоћу се.

Причалица

Прочитајте још: Снимак са скенера шокирао свет: Сви се питају како је жена могла да живи са ОВИМ у себи?

Слично свезналици, причалица успешно омета рад својих колега са својим иритирајућим понашањем. Причалица жели да прича, а не да ради. Често се због оваквих особа можете запитати шта би они радили да нису запослени. Ко би их слушао? Ипак, лепо је имати причалицу поред себе ако вам је комуникација са другима лоша страна.

Нервозан

Можете их знати као канцеларијске пискавце. Свака ствар је за њих веома важна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas