· · Коментари: 0
кожа

Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ

Алое вера од пре нове ере па до данас неизоставни је део како природног лечења коже тако и као козметички препарат. То потврђују први писани трагови о овој чудесној биљци пронађени на сумерским глиненим таблицама, старим 2100 година пре нове ере.

1594112171_Depositphotos_199648386_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Гел Алое има антивирусне, антибактеријске, антиоксидативне, антиупалне и антиалергијске учинке на здравље људи. Користи се у козметици, у средствима за личну хигијену, а све више је популарна и као додатак исхрани.

Које проблеме решава Алое вера:

  • успорава старење коже

Витаимини А, Ц и Е умањују и спречавају настанак бора.

Прочитајте још: Мучи вас надутост, МУЧНИНА или ПОДРИГИВАЊЕ? Потражите у кући ову КЕСИЦУ

  • дају кожи неопходну влажност

Сува кожа често је последица недостатка минерала цинка и селена. Коришћење алое надокнадило би ове минерале и спречило сушење коже.

  • проблем са бубуљицама

Антиупално дејство умањује упалне процесе на кожи, а њена астригентска својства омогућавају сужење пора на лицу и тиме смањују вероватноћу појаве бубуљица.

Прочитајте још:Под сталним сте СТРЕСОМ и нисте чули за чај од ВАЛЕРИЈАНЕ? Време је да се упознате са његовим благодетима

  • помаже уклањању ожиљака

Алое вера својим природним емолијентом који подстиче влажење коже делује на зарастање оштећене коже и подстиче раст здравог епитела.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.