· · Коментари: 0
ДОМАЋИЦЕ ОТКРИВАЈУ

Мудри САВЕТИ! Три кухињске тајне које сигурно нисте знали

Откривамо вам мале тајне које се тичу главних кухињских намирница

1609082778_kuhinja.png
Фото: Pixabay

Свака данашња домаћица мора знати тајне великих куварица и домаћица, како би намирнице увек биле свеже и спремне за припрему и најбоља јела.

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

Шећер, со и пиринач 

Ако већ користите шећер, онда је боље да се определите за његову смеђу варијанту. Како би смеђи шећер увек био мекан и влажан, у посуду у којој га држите убаците јабуку или комадић хлеба. Како би остао свеж, можете га држати и у фрижидеру Што се тиче соли, како бисте спречили њено стврдњавање, у њу убаците неколико зрна пиринча. Поред тога, у пиринач увек можете убацити ловоров лист па ћете на тај начин спречити појаву буба у њој. Исти трик можете применити код тестенине и брашна.

Сир

Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)

Тврди сиреви који су омотани воском врло се брзо стврдњавају. Да бисте то спречили, све што треба да урадите је да сир премажете слојем маслаца. Сир се неће стврднути и задржаће свој укус. Мекане сиреве можете држати у замрзивачу, ако вам је нешто од њих остало након оброка. Потребно је да их само чврсто замотате и убаците у фрижидер 24 сата пре сервирања.

Поврће

Прочитајте још: ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ

Одржавање свежине поврћа може бити изузетно тежак посао. Срећом, постоји пар малих тајни које вам могу помоћи у томе.

Ако поврће држите у фиокама у фрижидеру, на дно фиоке ставите папирне убрусе, јер ће они покупити влагу због које поврће губи своју свежину. Такође, умотајте свеже шампињоне или гљиве у папирне убрусе и слободно их убаците у фрижидер. Ако, упркос најбољим напорима, ваша шаргарепа, целер, ротквице и друго поврће постаје смежурано, изрежите свеж кромпир, убаците га у ледену воду и након тога убаците поврће. Оно ће у трен ока поново постати хрскаво и укусно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.