Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
занимљивости

3 начина да очистите вашу РЕРНУ без хемијских средстава (ФОТО)

Чишћење масних наслага ће вам бити знатно олакшано

1654503576_de353e1d8197c6f6241770eecb5a13d3.jpg
Фото: Пинтерест
Oglas

Свака домаћица проводи доста времена након спремања хране у чишћењу кухиње. Најтежи део за већину је рерна. Када дође време да се она очисти од масних наслага сви траже најбржи и најлакши начин да се то уради. Не морате коруистити хемијска средства, овај посао можете урадити и на природан начин. 

Први трик је коришћење прашка за пециво. Масну рерну поспите прашком за пециво и попрскајте водом. Након 20 минута масноћа и прљавштина ће се претворити у грудвице које ћете лако уклонити обичном крпом или сунђером.

Прочитајте још: Важан део прескачемо приликом прања лица, а може да изазове појаву бубуљица

Други начин за уклањање масних наслага је коришћење таблете за машинско прање посуђа. Битно је да нису у питању гел таблете. Умочите таблету у воду и држите ју намочену довољно дуго да упије мало воде, али не предуго да не почне да се мрви. Затим таблетом једноставно изрибајте врата, сунђер вам није потребан. Дланом померајте таблету кружним покретима како бисте уклонили мрље и масноћу. Ако се таблета почне сушити, поновно је намочите.

Фото: Пинтерест

Трећи начин је да сами направите пасту за чишћење. Требаће вам 100 г соде бикарбоне 100 г соли и 100 мл воде. Соду бикарбону и со растворите у води и промешајте. Влажном крпом поквасите унутрашњост рерне, распоредите пасту унутра и оставите преко ноћи да одстоји, а ујутру само пребришите крпом. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas