· · Коментари: 0
Поштен проналазач

БЕОГРАЂАНКА ЈЕ НАШЛА НОВЧАНИК ПУН ПАРА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК: „Следећи пут само ћу да шутнем у страну“

Рекла сам себи нема шансе, започиње своју исповест Београђанка Јасмина (32) која је прошле недеље у самом центру града, на потезу од Булевара до Безистана, пронашла новчаник пун пара и картица са свим, али комплетно свим документима власника.

1593609348_Depositphotos_151378688_s-2019.jpg
Фото: Депосит

– Видим ја на улици новчаник, подигнем, отворим… пун пара и разноразних картица, од тога и две из банке. Документа сва на броју и то баш сва… И лична и здравствена и возачка и још штошта… Све електронско… Кад изгубиш треба ти пола године да све извадиш поново а о трошку да и не причам… Видим ја чим је пун пара, испао човеку… Нису џепароши, они поваде лову и баце документа са све новчаником у први контејнер и обично оперишу по ГСП. Ово је неко прошао, кажем себи, и испало му из џепа. Вероватно мушкарац, они вазда држе документа по задњим џеповима панталона…- прича Јасмина.

Прочитајте још: "УКЉУЧИТЕ МОЗАК!" Порука возача ГСП постала ХИТ: ЕВО зашто се "КУВАМО" и ЗНОЈИМО иако ради клима

Чим сам нашла, хтела сам одмах да одем до полиције, ту близу, и предам, али сам журила на посао и рекох хајде прво на посао да ме још не оптуже како касним па још лажем да сам ишла у полицију да предам изгубљени новчаник. Тек кад сам дошла у фирму, колеге осуше по мени. Да ли си нормална, где ћеш у полицију па још да те оптуже како си му узела паре из новчаника па кобајаги дошла да пријавиш, ко зна колико је имао или шта ће да каже колико је имао…

Може да каже да је имао ко зна колико, а оно било хиљаду-две као што и јесте… Па још тамо и неки записник праве, па треба да се потпишеш па где си нашао, па како… Него ти лепо види шта он ту све има, па га зовни телефоном… Пронађеш му број и зовнеш, таман га обрадујеш пре него што схвати да је негде успут посејао новчаник и шлогира се…

Прочитајте још: Prvi tip MUŠKARACA može da se spakuje za 5 MINUTA i krene, ali ŽENE BIRAJU drugi tip - evo i ZAŠTO

И тако ја кренем да гледам картице, повадим, потражим на интернету има ли неки фиксни телефон пошто сам му видела и адресу – и ништа. Зови дом здравља – ништа, зови разноразне и хајде на крају и банку… И упали ми, јави се службеница, ја се лепо представим, кажем нашла човеку документа, ваш је клијент, дам име и адресу, хајде нађите га па му јавите да је изгубио новчаник…

Фото: Депосит

И ето звони у фирми телефон сутрадан… Добар дан, ја сам тај и тај, нашли сте ми новчаник и ја кажем јесте ево ту сам, на послу, сачекајте испред, донећу вам… И лепо ја сиђем, представим се, кажем где сам нашла, кажем ништа нисам дирала, како сам нашла, тако је… Погледам човека, видим тај је са слике и предам све оно, кад оно шок?! Он га отвори, виде да су његова документа, и не погледа да ли су паре ту, нити се руковао са мном… Једва кроз зубе рече хвала и оде!

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Увлачи руку кроз РУКАВ МАЈИЦЕ... Лопови се досетили новог НАЧИНА за крађу! Жртва жена из Подгорице (ВИДЕО)

Ја у шоку! Па макар да се руковао, да је минут стао па рекао е баш вам хвала, много сте ми учинили… па само та силна документа да мораш да вадиш поново… и од банке и лична и све. Или да је понудио макар неку награду, тек да се осетиш да ти је захвалан. Ја паре свакако не бих узела, родитељи су ме увек учили кад нађеш нешто туђе, вратиш му и ништа не узимаш… И да је понудио, ја бих одбила, али лепо је кад те неко понуди, осетиш некако да си неком помогао, да си му учинио и да му је то важно кад се нуди да те на награди… Кад оно шипак!

И после тога рекла сам себи е па нећеш мајци више… Следећи пут кад видим нешто туђе на улици, само ћу да шутнем у страну па нека га тражи сам.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.