· · Коментари: 0
Секира Фискарс X7

Незаобилазан део опреме љубитеља боравка у природи (ФОТО)

Чувени фински произвођач ножева и алата већ неко време у понуди има практичну камперску секиру малих димензија

1605867010_Fiskars.jpg
Фискарс - фото: “Фискарс”

“Фискарс” је најстарија финска компанија  основана 1649. године, упоредо са првим жељезарама, тако да спада у једно од најстаријих предузећа на Западу.  

Прочитајте још: Да ли ћемо пожелети ножеве који не сијају у тами као Фродов “Стинг” када нагрну Орци?

 Компактне финске секире служе за све врсте обрада дрвета, фото: “Фискарс”

Нова линија секира за сецкање Фискарс служе за све врсте обрада дрвета, сечења, столарије, цепкања и орезивања. Асортиман пружа предиван пакет минималистичког дизајна и функционалности оштрих ивица. Танке оштрице широких ивица универзалних секира за сецкање обезбеђују чист и лак рез, чак и у свежем, смоластом дрвету, попут смрче или бора. 

Компактне, а моћне 

Лагана, чврста композитна дршка са јарким инсертима омогућује лаку уочљивост, фото: “Фискарс”

Специјална геометрија сечива и завршна обрада употпуњена лаганом чврстом осовином и одличном равнотежом. Једноставна, клинаста геометрија сечива и 700 грама тешке главе употпуњена је лаганом, чврстом савршено балансираном композитном дршком дужине 40 цм са инсертима упадљиве боје (у случају губитка) и полимерском футролом.  

Употребљива алатка за сечење стабла до пречника од 10 цм, фото: “Фискарс”

Нова оптимална 3Д површина и проширени крај дршке осигуравају удобан сигуран хват спречавајући да секира исклизне из руке. Ово је употребљива алатка за сечење стабла до пречника од 10 цм, припрему потпале за ватру, крчење стазе или простора за бивак.  

Прочитајте још: Буди другачији на СПАЈДЕРКО НАЧИН (ФОТО)

Са X7 лако ћете насећи дрва за ватру, фото: “Фискарс”

У зависности од продавца цена се креће око 4.000 динара. Представља захвалан део опреме у ранцу или пртљажнику аутомобила тако. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.