· · Komentari: 0
Sekira Fiskars X7

Nezaobilazan deo opreme ljubitelja boravka u prirodi (FOTO)

Čuveni finski proizvođač noževa i alata već neko vreme u ponudi ima praktičnu kampersku sekiru malih dimenzija

1605867010_Fiskars.jpg
Fiskars - foto: “Fiskars”

“Fiskars” je najstarija finska kompanija  osnovana 1649. godine, uporedo sa prvim željezarama, tako da spada u jedno od najstarijih preduzeća na Zapadu.  

Pročitajte još: Da li ćemo poželeti noževe koji ne sijaju u tami kao Frodov “Sting” kada nagrnu Orci?

 Kompaktne finske sekire služe za sve vrste obrada drveta, foto: “Fiskars”

Nova linija sekira za seckanje Fiskars služe za sve vrste obrada drveta, sečenja, stolarije, cepkanja i orezivanja. Asortiman pruža predivan paket minimalističkog dizajna i funkcionalnosti oštrih ivica. Tanke oštrice širokih ivica univerzalnih sekira za seckanje obezbeđuju čist i lak rez, čak i u svežem, smolastom drvetu, poput smrče ili bora. 

Kompaktne, a moćne 

Lagana, čvrsta kompozitna drška sa jarkim insertima omogućuje laku uočljivost, foto: “Fiskars”

Specijalna geometrija sečiva i završna obrada upotpunjena laganom čvrstom osovinom i odličnom ravnotežom. Jednostavna, klinasta geometrija sečiva i 700 grama teške glave upotpunjena je laganom, čvrstom savršeno balansiranom kompozitnom drškom dužine 40 cm sa insertima upadljive boje (u slučaju gubitka) i polimerskom futrolom.  

Upotrebljiva alatka za sečenje stabla do prečnika od 10 cm, foto: “Fiskars”

Nova optimalna 3D površina i prošireni kraj drške osiguravaju udoban siguran hvat sprečavajući da sekira isklizne iz ruke. Ovo je upotrebljiva alatka za sečenje stabla do prečnika od 10 cm, pripremu potpale za vatru, krčenje staze ili prostora za bivak.  

Pročitajte još: Budi drugačiji na SPAJDERKO NAČIN (FOTO)

Sa X7 lako ćete naseći drva za vatru, foto: “Fiskars”

U zavisnosti od prodavca cena se kreće oko 4.000 dinara. Predstavlja zahvalan deo opreme u rancu ili prtljažniku automobila tako. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.