Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГОДИШЊИЦА СМРТИ

Сат времена пре атентата, прошла је ПОЛИЦИЈА: "Све је у реду, шетај" - рекао је Аркан, а онда је дошло до пуцњаве

Жељко Ражнатовић је убијен 15. јануара 2000. године.

1610716624_fdfsd.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

По једној незваничној информацији само сат времена пре атентата на Жељка, поред стола где је седео Аркан са друштвом, прошла је полицијска патрола. У извештају после атентата навели су да су Аркан, Манда и Гарић попуњавали тикете за кладионицу и спортску прогнозу.

Прочитајте још: "Почаст тигру Аркану": Речи навијача Лација ГРМЕЛЕ НА СЕВЕРУ (ФОТО)

Кључни сведок овог атентата био је момак из Аркановог обезбеђења. Он је у једном тренутку пришао Аркановом столу када су убице причале са њим. Аркан је, наводно, свом момку из обезбеђења рекао:

- Све је у реду, шетај.

Када се момак одмакао, дошло је до пуцњаве.

Прочитајте још: ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ АРКАН ПРВИ ПУТ ЗАПЛАКАО: Арканова суза отишла је ПОСЕБНОЈ особи у његовом животу

Није имао обезбеђење
Жељко Ражнатовић, који је убијен пре тачно двадесет једну годину остаће упамћен као човек који је волео да се опроба у многим пословима. Наиме, он је био сувласник ноћног клуба "Амадеус", који се налазио на месту некадашње пивнице. Такође, он је у Чумићетовом сокачету држао мењачницу и радо је волео да ту долази и поразговара са својим службеницима. Они који су га у то време виђали, трвде да осим возача, никакво друго обезбеђење нису видели.

Пиштољ из ког је Аркан убијен је "хеклер МП5" и спада у најпрецизније. Пиштољ има два оквира са 15 или 30 метака, а постоји и верзија са интегралним пригушивачем. 

У минути ово оружје може да испали 800 метака

Прочитајте још: Знате ли шта значи АРКАН? Ево како је Жељко Ражнатовић добио надимак

Оно што је изазивало недоумицу је прецизност Аркановог убице. Иако ово оружје сматрају за једно од најпрецизнијих оружја, ипак је тешко да са неколико метара раздаљине 3 метка заврше у глави жртве. То указује да је могуће да је убица користио верзију са "телескопским кундаком", који се притиском на дугме извлачи за неколико секунди и побољшава стабилност и презицност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas