· · Komentari: 0
GODIŠNJICA SMRTI

Sat vremena pre atentata, prošla je POLICIJA: "Sve je u redu, šetaj" - rekao je Arkan, a onda je došlo do pucnjave

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine.

1610716624_fdfsd.jpg
Foto: Arhiva Novosti

Po jednoj nezvaničnoj informaciji samo sat vremena pre atentata na Željka, pored stola gde je sedeo Arkan sa društvom, prošla je policijska patrola. U izveštaju posle atentata naveli su da su Arkan, Manda i Garić popunjavali tikete za kladionicu i sportsku prognozu.

Pročitajte još: "Počast tigru Arkanu": Reči navijača Lacija GRMELE NA SEVERU (FOTO)

Ključni svedok ovog atentata bio je momak iz Arkanovog obezbeđenja. On je u jednom trenutku prišao Arkanovom stolu kada su ubice pričale sa njim. Arkan je, navodno, svom momku iz obezbeđenja rekao:

- Sve je u redu, šetaj.

Kada se momak odmakao, došlo je do pucnjave.

Pročitajte još: ZBOG NJEGA JE ARKAN PRVI PUT ZAPLAKAO: Arkanova suza otišla je POSEBNOJ osobi u njegovom životu

Nije imao obezbeđenje
Željko Ražnatović, koji je ubijen pre tačno dvadeset jednu godinu ostaće upamćen kao čovek koji je voleo da se oproba u mnogim poslovima. Naime, on je bio suvlasnik noćnog kluba "Amadeus", koji se nalazio na mestu nekadašnje pivnice. Takođe, on je u Čumićetovom sokačetu držao menjačnicu i rado je voleo da tu dolazi i porazgovara sa svojim službenicima. Oni koji su ga u to vreme viđali, trvde da osim vozača, nikakvo drugo obezbeđenje nisu videli.

Pištolj iz kog je Arkan ubijen je "hekler MP5" i spada u najpreciznije. Pištolj ima dva okvira sa 15 ili 30 metaka, a postoji i verzija sa integralnim prigušivačem. 

U minuti ovo oružje može da ispali 800 metaka

Pročitajte još: Znate li šta znači ARKAN? Evo kako je Željko Ražnatović dobio nadimak

Ono što je izazivalo nedoumicu je preciznost Arkanovog ubice. Iako ovo oružje smatraju za jedno od najpreciznijih oružja, ipak je teško da sa nekoliko metara razdaljine 3 metka završe u glavi žrtve. To ukazuje da je moguće da je ubica koristio verziju sa "teleskopskim kundakom", koji se pritiskom na dugme izvlači za nekoliko sekundi i poboljšava stabilnost i prezicnost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.