· · Коментари: 0
УКУСАН ДЕСЕРТ

ПАЛАЧИНКЕ уместо КОРА: Рецепт за једноставну, а преукусну ТОРТУ (ВИДЕО)

Овој торти ће се посебно обрадовати деца.

1627821582_torta-palacinka.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Наташине Сластице

Ако волите палачинке, пробајте да их направите на мало другачији начин, а уместо класичног сервирања, искористите их за прављење торте.

Палачинке ће у овом случају заменити коре, а уз комбинацију са белим филом, торта ће бити савршеног укуса.

Прочитајте још: Најједноставнији и најукуснији КОКОС КОЛАЧ без ЈАЈА: Брзо се спрема, а испрљаћете само ЈЕДНУ чинију (РЕЦЕПТ)

Састојци за палачинке:

- 800 грама брашна

- 70 грама какао праха

- мало уља

- 7 кашичица шећера

- прстохват соли

- 2 јаја

- 1,5 л млека

Састојци за бели крем:

- 500 мл слатке павлаке

- 400 грама крем сира

- 150 грама белог еурокрема

- 100 грама шећера у праху

Састојци за глазуру:

- 200 грама чоколаде за кување

- 200 мл слатке павлаке

Припрема:

Прво припремите смесу за палачинке тако што ћете све састојке сипати у дубљу посуду, и на крају додајте млеко и умутите миксером.

Потом пеците палачинке као што то иначе радите.

Ова смеса је мера за двадесет палачинки.

Бели фил направите тако што ћете прво умутити слатку павлаку миксетом, а у другој посуди сједините крем сир, бели еурокрем и шећер у праху. Потом смесу преручите у умућену павлаку и мутите још пар минута док се фил лепо не сједини.

Палачинке премажите филом целом дужином и слажите их једну на другу. Последњу палачинку не треба премазати.

Оставите торту у фрижидеру да се фил мали стврдне, и за то време припремите глазуру.

Издробите чоколаду за кување и додајте јој врелу слатку павлаку и мешајте док се не истопи.

Торту прелијте глазуром и поспите шећером у праху.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.