Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Пет МИТОВА О ПСОРИЈАЗИ које морате знати пре него се упустите у борбу са њом

Псоријаза је учестала, хронична незаразна кожна болест за коју није познат тачан узрок

1623800427_Depositphotos_1574584_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Данас се псоријаза сматра саставном болешћу која обухвата промене на кожи, могућу захваћеност зглобова и карактеристичне придружене болести. Према последњим истраживањима, она обухвата око 7,5 милиона људи само у Сједињеним Америчким Државама. Карактеришу је црвене, упаљене мрље коже, али то није само поремећај коже.

Псоријаза је заправо доживотно стање...

Прочитајте још: Најједноставнији и најбржи начин да ОТВОРИТЕ НАР и извадите ЈЕСТИВО СЕМЕ без нереда (ФОТО)

Уколико се први пут сусрећете са неким проблемом на кожи налик псоријази, битно је да најпре знате пет основних митова о псоријази како бисте на прави начин приступили њеном лечењу.

Пет митова о псоријази

1. Псоријаза је заразна, али је излечива

Псоријаза није заразна и није повезана са хигијеном или чистоћом. Не можете је ухватити од некога ко већ има болест, чак и ако јој директно додирнете кожу, загрлите је, пољубите или делите храну са њима.

Псоријаза је заправо доживотно стање. Међутим, људи који се баве псоријазом доживљавају периоде у којима су њихови напади минимални или их уопште нема, као и друге периоде када је њихова псоријаза посебно лоша.

Псоријаза је аутоимуна болест...

Прочитајте још: Сервирање вина - сва правила на једном месту: Ако имате јефтино вино у кући, научите како да му побољшате укус!

2. Псоријаза је само стање коже

Псоријаза је заправо аутоимуна болест. Клиничари верују да је стање резултат неисправног имунолошког система због којег тело почиње да производи ћелије коже много брже него обично. С обзиром на то да ћелије коже немају довољно времена за проливање, оне се накупљају у делове који су препознатљив симптом псоријазе.

3. Све псоријазе су исте

Постоји неколико врста псоријазе. Ту спадају: пустуларни, еритродермични, инверзни, гуттатни и плак. Најчешћи облик је псоријаза плака, коју карактеришу црвене мрље коже прекривене белим или сивим љускама сачињеним од мртвих ћелија коже.

Постоји и генетска компонента болести због које је није у потпуности могуће спречити

4. Псоријаза је болест одраслих

Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА

Псоријаза је чешћа код одраслих, али отприлике 20.000 деце млађе од 10 година дијагностикује се сваке године према Националној фондацији за псоријазу. Организација такође наводи да су шансе да дете развије псоријазу веће када га има један родитељ: Ризик је 10 процената ако га има један родитељ и 50 процената ако га имају оба родитеља.

5.  Псоријазу је могуће спречити

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

Ово је заблуда. Одређени фактори ризика за псоријазу могу се спречити. Управљање тежином, нивоом стреса и уносом алкохола и избегавање или одвикавање од пушења могу смањити ризик. Међутим, постоји и генетска компонента болести због које је није у потпуности могуће спречити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas