Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Професионални кувари открили тајну: Зашто у МЛЕВЕНО МЕСО треба ставити СОДУ БИКАРБОНУ?

Сода бикарбона има јако широку примену у домаћинству.

1628078628_minced-meat-1747907_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако припрема јела од млевеног меса делује једноставно, потребно је припремити га на прави начин, како би изгледало лепо, као и да би имало најбољи укус.

За успешно спремање млевеног меса, професионални кувари користе соду бикарбону.

Прочитајте још: Ако стављате УЉЕ у воду док кувате ТЕСТЕНИНУ, правите ВЕЛИКУ ГРЕШКУ, а ево и ЗБОГ ЧЕГА

Уколико соду бикарбону додате млевеном месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.

Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирову млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре кувања.

Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пх вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Захваљујући томе, не испушта се вишак воде.

На тај начин месо ће имати лепу боју, а такође ће изостати гумени укус који понекад може да настане након дугог кувања.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas