Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЗИВАЊЕ

Постоји ОБЈАШЊЕЊЕ: Ако вас мачка прати у стопу и високо подигне реп, ево шта то значи

Као што деца у мами и тати виде сигурност и заштиту, тако и мачке доживљавају своје власнике, тврди др Џон Бредшо. Он додаје да се мачке изузетно везују за своје власнике.

depositphotos_335578734-stock-photo-close-portrait-handsome-young-man.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Они нас посматрају као изузетно пријатељски настројену мачку-мајку - каже Бредшо. - Преду када нас виде, јер се то повезује са дојењем у бебећим данима, седају на наше ћебе или тек испеглане ствари, мислећи да смо то припремили за њих, срећне су када им поклонимо пажњу.

Прочтиајте још: Спречите МАЧКУ да зубима уништава намештај уз помоћ ЈЕФТИНЕ пластике за цвеће

Када се трљају о човека са високо подигнутим репом, проверавају да ли је он према њима непријатељски или пријатељски настројен.

"Мама" и ћерка
Фото: Депозитфото
Када се мачка трља о непознатог човека - она проверава какав је.

- Они нас посматрају као изузетно пријатељски настројену мачку-мајку - каже Бредшо.
Доктор разбија уврежено мишљење да мачке не могу да остваре јаку везу са власником на начин на који то успевају други кућни љубимци.
- Напротив, оне имају развијене когнитивне и социјалне способности, па зато у вама виде родитеља - наводи Бредшо.
Он објашњава због чега се то дешава:

Осећају се сигурно

Мачке имају способност да препознају код којих људи су сигурне, а код којих нису. Студије показују да се велики проценат њих осећа безбедније када су у близини својих власника. Већина у њима види први извор сигурности, на начин на који то осећају деца у присуству родитеља. С друге стране, студије показују да чим одете из просторије у којој се она налази, мачка почиње да осећа несигурност.

Чим власник напусти просторију мачка почиње да се осећа несигурно.

Везују се

Свака мачка тражи блискост са власником, покушава да се укључи у све што радите, мота се око вас док перете судове или садите цвеће, јер се на тај начин осећа као део вашег живота и тиме неповратно јача осећај повезаности.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

Брину

Иако понекад изгледа као да су себичне и мисле само на себе, мачке су заправо врло брижне. Оне то само показују на специфичне начине, тако што вас дуго и често посматрају очи у очи, показују вам свој стомак или шапицама гребу по вашем... Тек онда када вам дозволе да их негујете, значи да су се отвориле и да вам верују.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas