· · Коментари: 0
НЕМА ЕФЕКТА

РАЗОТКРИЈТЕ МИТОВЕ: Савети за лепоту славних који су потпуно бескорисни

Упорно се шире с једне генерације на другу.

1605184573_Depositphotos_5455989_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Неки митови се упорно шире с једне генерације на другу, а понекад добијају и славне заговорнике. Међутим, неки од тих савета су све само не корисни, а који су прочитајте у наставку.

Аспирином против акни - на разним форумима на интернету може се пронаћи савет да акне сузбија аспирин. Потребно је да га отопите у води и нанесете на проблематични део коже или да направите цео пилинг. Аспирин је наводно ефикасан против акни због ацетилсалицилне киселине, али дерматолози упозоравају да то није тачно.

Прочитајте још: Како да одаберете праву МАСАЖУ: За отклањање стреса, целулита или мршављење

Избељивање зуба са јагодама - Кетрин Зита Џоунс наводно има беле зубе јер их једном седмично пере јагодама. Зубе премазује половинама јагода, а понекад јагоде и гњечи како би добила природну пасту за зубе. Тајна је наводно у ензиму који се налази у јагодама, а који избељује зубе и скида зубне наслаге.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Осам начина да се ослободите целулита и изгледа наранџине коре

Маст против хемoроида смањује подочњаке - маст против хемероида чини права чуда на лицу - смањује подочњаке, боре и натеченост око очију. Наводно је користе Џенифер Анистон и Сандра Булок. Поједине супстанце у масти заиста могу да подстакну сужавање крвних судова, али маст је превише агресивна за нежно лице. Садржи алерген, противупалне и анестетичке супстанце, а неретко и кортизол.

Прочитајте још: Заборавите оклагије, вакуме, бацања новца... Ово су ТОП ТРИ начина да се решите ЦЕЛУЛИТА

Фото: Депозит

Пастом за зубе против акни - наводно исушује бубуљице. Међутим, нигде се не наводи која марка и с којим састојцима. Флуорид на пример може да направи више штете него користи и додатно подстакне упални процес, а супстанце из пасте за зубе непотребно исушују кожу.

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС

Пилинг од кафе против целулита - упутства којих се држи и Наоми Кембел су следећа: Млевену кафу помешајте са мало воде, распоредите по проблематичним зонама, замотајте прозирном фолијом и причекајте 30 минута. Метода је засигурно јефтинија од разних козметичких производа на тржишту али засада (нажалост) не постоји ефикасно средство против целулита.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.