· · Коментари: 0
пријатно

Решите се непријатних МИРИСА У КУЋИ: За сваки део по један трик

Од бацања смећа на време до чишћења кухиње – све су то начини како кућу одржавати чистом, али без обзира на труд, она понекад неће мирисати свеже како бисмо желели.

1606204620_Depositphotos_10297165_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Једном, кад те уобичајене савете прецртате са листе, искористите још неколико трикова који ће ваш дом претворити у мирисну оазу.

Освежите канту за смеће у куњихи

Немогуће је избећи неугодан мирис из канте за смеће, посебно ако сте спремали рибу или чистили лук. Ипак, можете на дно канте ставити пар листова папира који ће упити сву течност, а мирисну марамицу можете ставити испод канте за смеће како би неутрализовала све неугодне мирисе.

Прочитајте још: За чисте и миришљаве тепихе потреба су вам САМО ДВА САСТОЈКА!

Очистите машину за судове сирћетом

Ако се из ваше машине за судове шири неугодан мирис, укључите прање без посуђа, али ставите две шољице сирћета. Сви непријатни мириси ће нестати, а уклонићете и нагомилани каменац.

Фото: Пиxабаy

Освежите судоперу лимуном

Ако желите брзо решење за одвод у судопери, додајте у њега мало нарендане корице лимуна или наранџе и моментално ћете добити свеж мирис.

Активни угаљ освежава сваки кутак

Стручњак за чишћење Мелиса Мејкер поделила је један одличан трик за цело домаћинство - мали филтери од активног угља. Он ће упити све мирисе, од оних у торби за теретану до оних у кухињским ормарићима. - Одлично ће служити било где, а посебно у кантама за смеће и малим кутијама - додала је Макер.

Прочитајте још: Одржавање ствари ОД ВИСКОЗЕ: Како да буду као нове

У воду додајте мирисе и пустите да се кува

Ако желите да ваш дом одмах савршено мирише, у воду ставите зачине и биље и пустите да се кува, а мирис куће ће бити неодољив. За ове хладније дане бирајте зачине попут цимета и наранџе.

Фото: Депосит

Освежите фотеље или кауч

Узмите боцу са распршивачем и у њу ставите мало вотке, па нежно пошприцајте по намештају. Вотка делује као природни дезодоранс и неутрализоваће већину непријатних мириса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.