Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
писац

Савет Дикенса за СРЕЋАН ЖИВОТ: Након страшне несреће написао је ПОРУКУ која и данас објашњава све

Чита се за минут, а порука остаје вечно! Ево шта је славни енглески писац Чарлс Дикенс рекао о животу и начину живљења.

1594985601_Depositphotos_22574157_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Чарлс Дикенс је био најзначајнији енглески романописац XИX века. Његова дела припадају раној фази реализма, а Дикенс се данас сматра оснивачем социјалног романа. Можда је његова највећа заслуга што је и ниже слојеве придобио за литературу..

Дикенс је показао да у доброј књизи свако може да ужива!

Осим књижевног рада мање је познато да се Дикенс бавио и хуманитарним радом и помагању сиромашнима. Основао је уточиште “Ураниа Цоттаге” – прихватилиште за “посрнуле жене” (проститутке) из радне класе и њиме управљао десет година.

Прочитајте још: Имао је ТРИ имена, а оставио је значајан траг у српској књижевности: Знате ли ко је био АЛКИБИЈАД НУША?

Дана 9. јуна 1865. на повратку из Париза са Тернан, воз у којем је Дикенс путовао имао је саобраћајну несећу. Првих седам вагона склизнуло је са моста који је био у поправци. Једино је на колосеку остао вагон првог разреда у којем је био Дикенс. Пре него што су стигли спасиоци писац је помагао жртвама.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон и принц Вилијам ПРЕКИДАЈУ КРАЉЕВСКУ ТРАДИЦИЈУ како би заштитили сина?!

Иако није задобио никакве озледе, Дикенс се никада није опоравио од траума из ове железничке несреће. У то време писао је роман “Наш заједнички пријатељ” и критичари сматрају да је, управо након несреће, у њега унео и нека своја размишљања о животу и суочавању са смрти.

-Имај срце које никада неће постати трвдо, темперамент који се никада неће уморити и додир који никада неће повредити! - записао је у овом делу.

 “Наш заједнички пријатељ” постало је последње завршено дело Чарлса Дикенса и нека врста његовог тестамента и поуке будућим генерацијама.

Прочитајте још: Савет за СРЕЋАН БРАК по речима Харисона Форда

Дана 8. јуна 1870. Дикенс је у своме дому доживео још један мождани удар. Није више долазио свести, а умро је сутрадан – 9. јуна, тачно пет година након железничке несреће.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas