Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХАЛУЦИНАЦИЈЕ

Зашто су се хипици ДРОГИРАЛИ кором од банане? За све је крив "бананадин"!

Лажна прича која ја је довела до општег хаоса.

1626871417_monkey-1479135_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Да ли сте чули (или видели) да неко пуши кору банане да би се надрогирао? Ни ја. Међутим, пушење кора од банане има историју која датира од касних 1960-их у Сједињеним Државама и Канади, а пушачи наводно добијају халуциногено путовање.

Прочитајте још: Шта се догоди када сељаку проради инат? Реакције становника елитног насеља ће вас изненадити! (ВИДЕО)

Одакле потиче ова појава и да ли има халуциногена ушушканих у типичној банани?

Ширење вести о дејству банане

Крајем 1960-их, Северном Америком су се шириле приче о халуциногенима скривеним у локалним продавницама прехрамбених производа и штандовима са воћем. Према овим причама, одвајање, кључање, печење и сушење банана омогућило би кориснику да издвоји хемикалију бананадин и уђе у снажно психоделично искуство.

Године 1967. Џо МекДоналд, певач групе Country Joe & the Fish, пронашао је велику банану која се раније користила као део украса на паради. Бенд је везао банану за аутомобил и возио се по кварту у Сан Франциску како би промовисао свој бенд.

Током поподнева, бенд је са биковог рога објавио да ће пушење кора од банане изазвати халуциногени одговор. Country Joe & the Fish такође је на концертима делио џоинте од коре од банане члановима публике.

Касније 1967. године, контракултурне новине објавиле су рецепт за претварање банана у моћан халуциноген. У чланку нису користили термин бананадин, измишљену хемикалија за коју се касније веровало да је одговорна за халуциногене ефекте који прате пушење кора од банане.

Наука је морала да реагује

Наводне халуциногене могућности припремљених кора од банане запале су за око Управи за храну и лекове. Истраживачи са Универзитета утврдили су да коре од банане не садрже ништа необично - једина висока повезаност са пушењем воћа је плацебо ефекат. Поред тога, хемикалија „бананадин“ није откривена или изолована. Ови налази истраживања нису успели да зауставе помаму за бананадинима, јер су ентузијасти контракултуре одбацивали извештаје као владину заверу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas