Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ИСТОРИЈА

Да ли знате којим језиком су говорили Адам и Ева?

Енокијански називају и "анђеоски језик" првих људи.

1616582828_adameva.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Назив "енокијански" потиче од Библијског имена Енох, који је био Метузалемов отац и који је "узет на небо" а да није умро. Наводно су овај мистериозни начин комуникације људима на коришћење предали сами анђели.

Прочитајте још: Најбољи мађионичар свих времена: Како су изгледали ТРИКОВИ Макс Малина који никада нису "проваљени" (ВИДЕО)

У приватним дневничким записима математичара, астронома и астролога Џона Дија (који се касније окренуо магији) и његовог колеге Едварда Келија, насталим у Енглеској 16. века, може се наћи чудан алфабет са још необичнијим речима. Кели је био спиритистички медијум који се са Дијем извршавао магијске ритуале, нарочито тзв. енокијанске магије.

Изазов Фото: Пиксабеј
Граматика је слична енглеском, а слова наликују познатим алфабетима

Енокијански алфабет није повезан ни са једним претходим и поседује сопствену синтаксу и граматику и с временом је постао класична магијска метода. Синтакса и граматика су сличне енглеском језику, а слова су симболи од којих неки наликују познатим алфабетима, док други личе на вилинске или на руне, при чему свако слово одговара планети, елементу и тароту и има нумеричку вредност.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

У то време се мислило да онај ко говори анђеоским језиком може и директно да комуницира са њима. Ди је у дневнику записао да је Бог "послао анђеле директно до њега" како би комуницирао са њима. После неколико година од те забелешке, удружио се са видовњаком Келијем када су у потпуности "примили" анђеоски језик.

Истим језиком је говорио Христ

Током година тај језик је постао средство за вршење магијских ритуала, мада је његова веродостојност под знаком питања. Џон Ди је чак изводио ритуале-експерименте и пред краљицом Елизабетом. Ди и Кели су тврдили да је то први језик којим је говорио Бог-Христ, тј. онај којим су говорили Адам и Ева. Својим перформансима Ди је чак и дошао до позиције краљичиног саветника.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Део Дијевих записа је током времена изгубљен, па се сумња у аутентичност преосталих. Неки људи који се баве магијом сматрају да је овај језик заиста најстарији на свету и да су плод интелигенције која не живи на Земљи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas