· · Коментари: 0
ИСТОРИЈА

Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Коме је било у интересу да убије 4.000 Срба и 12 Немаца и притом неповратно уништи средњовековну тврђаву? Одговор даје књига "14:14".

1615819711_Zimskecarolije05Smederevo12012019.jpg
Фото: Архива Новости

- Шест месеци сам читао архиве. Закључио сам да постоје три теорије шта се догодило у Смедереву 5. јуна 1941. године. И највероватнија је трећа теорија, да су комунисти криви - каже Влада Арсић, аутор књиге "14:14".

Прочитајте још: Најбољи мађионичар свих времена: Како су изгледали ТРИКОВИ Макс Малина који никада нису "проваљени" (ВИДЕО)

Ужасна трагедија потресла је окупирану Србију 5. јуна 1941. године. Експлодирало је складиште комплетног оружја које су Немци из читаве Србије сакупили у Смедереву, у средњовековној тврђави деспота Ђурађа Бранковића.

Шина прелетела Дунав
Експлозија је била толико јака да је од 2.400 кућа остало неоштећено само - 24. Шина дужине 50 метара одлетела је до Делиблатске пешчаре и до данас је тамо. На Звездари су људи истрчали из кућа, мислили да је земљотрес!
Био је пијачни дан, ђаци су дошли по сведочанства, службеници по плату...

Експлозија се догодила у четвртак у 14.14 часова. Четвртак је традиционално био пијачни дан у Смедереву. Тог дана је јављено ђацима да дођу по сведочанства, а не 28. јуна. Тог дана је заказана замена краљевих динара за окупационе марке. И што је најважније, тог дана је речено свим државним службеницима да дођу у Смедерево по заостале плате.

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Смедерево је било седиште Дунавске бановине, јер су хортијевци окупирали Нови Сад. Дакле, поред 12.000 становника Смедерева у град се сјатило још толико службеника, гимназијалаца, трговаца...

Тврђава до данас није поправљена и пруга измештена Фото: Архива Новости

Колико је људи страдало у језивој експлозији воза у Смедереву? Ни на ово питање не постоји тачан одговор. У првом тренутку подаци су спекулисани о 4.000 српских жртава. Тако пише у бечком архиву, тако пише и у телеграму које су послале железнице одмах после експлозије.

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

- Ако шест од 25 вагона никада није откопано и преживело је само 24 путника, онда је јасно да је број од 4.000 жртава реалан. Комунисти су касније да говоре да је страдало 2.500 људи, а недавно сам прочитао да се спекулише о само 600 људи - каже Влада Арсић.

Влада АрсићФото:Youtube/ screenshot Biblioteka Laktasi

И то је само прва мистерија која обавија ову трагедију. Најважније питање свих питања је: Ко је дигао у ваздух воз препун људи?

Власт је забрањивала да се обележава годишњица.

- Дошао сам до закључка да то нису били Немци, јер им није било у интересу, а ни британски РАФ пилоти. Уверен сам да су то урадили комунисти. И то због понашања власти која је забрањивала да се обележава годишњица. Књига "14:14" је комбинацију истине и фикције, а био бих најсрећнији када би историчари покушали да дају одговор - каже Влада Арсић, аутор књиге.

Прочитајте још: Рибари редовно виђају ЛЕТЕЛИЦЕ како израњају из океана, а за све су криви џинови?

Ко је осмислио злочиначку акцију?

Мустафа Голубић, Стаљинов генерал, послат је у Београд са налогом да ликвидира Тита. Убрзо је дигао у ваздух бензиску пумпу на Ташмајдану. Овај комунистички терориста је виђен у Смедереву 4. јуна. Кроз три дана га је ухапсио Гестапо на основу "анонимне пријаве" Мiловаna Ђиласа коју је, pak, диктирао Тито.

Сви глумци погинулли
У несрећи је страдао комплетан ансамбл Српског народног позоришта.
Мустафу Голубића је Гестапоу потказао Милован Ђилас, на Титов наговор.

- Комунисти су знаlи да ćе доћи до експлозије и чекали су да се догоди да би потказали Мустафу

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Смедерево је до зиме обновио Димитрије Љотић, па је то још један од разлога зашто се ова трагедија крила.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Књига "14:14" обилује и бројним чињеницама. Рецимо, Милан Недић је у експлозији изгубио сина Душана, снајку и унуку. Чињеница је да је до тог тренутка одбијао да сарађује са немцима, а онда је схватио да је антифашистички циљ да дођу на власт преко лешева, а не спас Србије. Милану Недићу је само био циљ да се Србија склони са "стазе слонова".

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.