Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЛУЗИОНИСТИ

Најбољи мађионичар свих времена: Како су изгледали ТРИКОВИ Макс Малина који никада нису "проваљени" (ВИДЕО)

Вадио је коцке леда из шешира, бацао у ваздух чашу која би нестајала, завезаних очију непогрешиво налазио карту и изводио чудеса којима је публика била очарана.

1615372352_Depositphotos_37185009_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Био је низак, здепаст и дебељушкаст, имао је велику главу, кратке руке и мале шаке са здепастим прстима, имао је тежак страни акцент. Овакав човек је посао једна од највећих звезда шоу програма свога времена. О чувеног Макса Малинија крајем 19. века отимале су се крунисане главе, председници, најбогатији и најмоћнији људи света.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Малинин Фото: Youtube/ screenshot Vintage Magic

Макс Малини имао је стотине малих, али ефектних трикова за које није оставио никакво објашњење, осим да је читава илузија "у оку посматрача", односно у вештини одвраћања пажње гледалаца у одсудном тренутку.

Учио је од најбољег.

Рођен је као Макс Кац Брајт 1873. године, у малом граду Острову у Пољској, на граници Аустрије и Русије. Породица је емигрирала у САД, у Њујорк, где је Макс био фасциниран циркуским и мађионичарским извођачима. Ове вештине је почео да учи са 12 година, а са 15 је постао ученик путујућег илузионисте Френка Зајдене. Макс се специјализовао за "магију на близину", а како му је репутација расла, кренуо је да приређује представе у хотелима и продаје улазнице.

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Хари Худини аматер!
Далеко познатији савременик Хари Худини није био вештији, чак би се могло рећи да је његов репертоар био скромнији, а слаавн је био само по ослобађању из закључаних резервоара напуњених водом.

Појавом и гегајућим ходом је на позорници изазивао салве смеха у публици, али би брзо утихнуле и присутни би занемели, отворених уста, пратили оно што изводи. Са јаким јидиш акцентом је најваљивао: "А сада ћу вам показати један мали трик!"

А, сада ћу извести један мали трик. Никада није проваљен!

Један од најпознатијих трикова постизао је седећи за столом у току приватних забава када је тражио од неког шешир, да би испод њега ставио новчић. Када подигне шешир, у њему се налазио комад леда.

Једном приликом је домаћин, очекујући овај трик, без његовог знања позвао другог мађионичара да Макса посматра и открије опсену. Током читавог оброка, Малини уопште није напуштао сто, а онда је затражио шешир, показао свима да је празан, на средину стола ставио новчић и прекрио га. Када је подигао шешир, испод њега је био чврст и компактан комад леда величине четири песнице. Тајни посматрач није успео ништа да открије.

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Једна од специјалности и "малих трикова", којима је Малини изазивао велико дивљење, била је када би, окружен гомилом обожавалаца, бацио чашу у ваздух а она, наизглед, ишчезавала.

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Једна од представа која је Макса Малинија учинила бесмртним међу мађионичарима састојала се у погађању карата. На позорницу би био стављен сто, а затим би дама из публике промешала карте и развукла их по столу у спирали, лицем надоле. Малинију су марамом биле везане очи. Гледаоци су викали коју карту желе да извођач пронађе. Он је имао нож, на чији врх је, при помену одређене карте, управо ту набадао и показивао је публици!

Једини снимак Фото:Youtube / screenshot Vintage Magic
Ножем је извлачио тачну карте!

Сваке године проводио је по месец дана у Шангају, наступајући у најлуксузнијем хотелу, краљ Сијама поклонио му је брилијанте. Сваки владар у Европи и Азији хтео је да га Малини забавља. У Америци, домаћини су му били председници, а наступао је пред Џоном Рокфелером, генералом Џоном Першингом, магнатом Корнелијусом Вандербилтом, Џеј-Пи Морганом и многим другима. У Бакингемској палати у току његове каријере примила су га три енглеска краља и принц од Велса.

Прочитајте још: Рибари редовно виђају ЛЕТЕЛИЦЕ како израњају из океана, а за све су криви џинови?

Иако је често говорио: "Ако хоћеш да створиш новац, треба да се крећеш међу људима који имају новац" и никада није прихватао приватне позиве на вечере и забаве, држећи се принципа да неће да "пева да би добио вечеру", него само ако је био професионално ангажован. Малини никада није постао богат човек, колико год да је био успешан мађионичар.

Трошио је на елегантну гардеробу иципеле.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Трошио је доста, нарочито на елегантну одећу и посебно обућу, а када би се дешавало да остане без новаца, укрцао би се на неки брод, придруживао партијама покера и враћао се пуних џепова. Оженио је Елизабет Ајзак у Чикагу и имао сина Озиара.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas