Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВАМПИРИ

Причају људи свашта, а две девојке су се и УТОПИЛЕ: Драгиша зна да се на овој ТРОМЕЂИ дешавају ЧУДА и ГУБЕ главе

Злидол је дом вампирима који стално вребају, а једини који их се не боје су љубавници и копачи за благом.

NIS-zlidol-sveta-cekic-2908-2019-foto-d.alihodzic.jpg
Фото: Д.А.
Oglas

Шта је тачно скривио  да заслужи име Злидол или Зла долина - нико поуздано не зна, јер увалица која се протеже од Кутинске реке до извора Беле воде на планини Селичевици делује бескрајно питомо. Барем дању.

Прочитајте још: АНА није старила, умивала се СУРУТКОМ, косу прала КОПРИВОМ и радила је и нешто НЕЗАМИСЛИВО за Француску

Мештани Заплања причају да је по ноћи Злидол заправо зли дом омајама и вампирима што стално вребају да науде некој праведној души. Једини који се не боје ове долине су љубавници и дивљи копачи за благом. Некада је на Кутинској реци било много воденица. Оне су по веровању нашег народа мистичне, па је тако и сама река која прати пут Ниш-Гаџин Хан прозвана по мистичним силама. Центар дешавања оноземљских работа, по веровању Заплањаца, управо је Злидол.

Драгиша све зна

- Злидол је тромеђа, а на таквим се местима одувек свашта дешавало и причали су ми стари да су их јахале омаје - то су некакве приказе у белом које човеку одузимају енергију - каже Драгиша из Тасковића.

Вода никада не пресуши и добра је за потенцију.

Драгиша из Тасковића никада није имао блиски сусрет са неким сличним бићем, иако познаје Селичевицу и Суву планину као свој џеп. Злидол се налази на северној страни, па човек осети језу чим закорачи у ову увалицу. Вода  овде не пресушује ни по највећим врућинама. Кажу неки и да је лековита, поготово да је добра за мушку потенцију.

- Причају људи свашта, силазио сам низ Злидол и никада ми се ништа лоше није десило, мало је језивије, али коме су чисте мисли и савест нема чега да се боји, каже Зоран Илић из Гркиње.

Овде су комунисти запалили манастир, па се протерани монаси свете комунистичком крају.

Нико од саговорника нема поуздан податак да је заиста неко на овом месту настрадао под неразјашњеним околностима. Пре три деценије утопиле су се две девојке из Тасковића  у ауту свога комшије који се сурвао у реку због клизавог пута. Причају и да су комунисти запалили манастир недалеко од Злидола, па сада овај комунистички крај прогањају протерани монаси...

Прочитајте још: БОЖЈА ОПОМЕНА? Храстови код Јагодине ПАДАЈУ, а мештани говоре о ЗАПИСУ СТАРОМ 250 ГОДИНА

Додатну мистику овом месту даје римско утврђење Градац. Археолошки локалитет је још увек неистражен, али према неким подацима у овом је утврђењу била ковница новца. Имање Свете Цекића граничи се са овим утврђењем.

Пут за Злидол

- Мој деда Влајко је пре 50 година случајно на њиви, док је орао, пронашао камени ковчег и запрегом га одвезао у нишки музеј, а онда се хвалио да су му дебело платили - каже Света, један од мештана.

Копачи трагају за златом и динамитом.

О вандализму дивљих трагача за благом сведоче огромни кратери које су покушали да прикрију гранама. Новчићи, врхови копља или стрела, путем друштвених мрежа брзо се нађу на црном тржишту, а пластичне флаше и амбалажа од хране указују на дужи боравак дивљих трагача.

- Не хају они за вампире и духове, стало им је само до злата, јер се веровало да су овде Римљани или Турци за собом оставили благо, равно је веровању да постоји Алибабина пећина, каже Зоран.

Прочитајте још: Откривено где се налази 28 ТОНА ЗЛАТА! Немци су га сакрили, познато у којој се ПАЛАТИ крије

Пола житеља Заплања и добар део Прве Кутине и Лазаревог Села зачето је на том месту. Можда је неку снашу и завела омаја па је изгубила главу, али се већина тајних љубавника обично колима спусти до Злидола, коментаришу духовити Заплањци.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas