Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГДЕ ЈЕ НЕСТАО БЕРМУДСКИ ТРОУГАО? О овој мистерији више нико не говори

Мистерија Бермудског троугла ни до дан данас није решена и као да је пала у заборав.

1698420040_600450_bermudskitrougao_998746563.jfif
Oglas

Простор између Флориде, Порто Рика и Бермуда важио је за место које су морепловци избегавали у широком луку. Тамо су бродови и посаде нестајали без трага и објашњења.

Један од њих је амерички брод „Киклоп” који је са 308 људи нестао 1918. године. До данас није пронађен ни један траг брода или посаде. Не постоји никакво објашњење или макар теорија.

Веровало се да у Бермудском троуглу делују више, мрачне силе, непознате метеоролошке појаве. Све до теорија о ванземаљцима. Наводно, у Бермудском троуглу време има другу димензију, не раде компаси. Због тога га неки зову и Ђавољи троугао.

У 20. веку су почели да нестају и авиони. Најпознатији случај је „Лет 19” из децембра 1945. године.   Тада је нестала цела ексадрила од пет авиона америчке морнарице, који су били на тренажном лету. Вођа лета је био веома искусан пилот Карол Тејлор Чарлс који је имао чак и борбено искуство са Пацифика.

Сви авиони и 14 чланова посаде нису пронађени а нестао је и авион који је послат у потрагу за несталим летелицама са „Лета 19”.  Тај авион имао је 13 чланова посаде, којима се такође изгубио траг.

Али, пре него што је „Лет 19” проглашен несталим остала је забележена комуникације пилота са командом.

У 15 часова и 45 минута, вођа лета шаље радио поруку у којој поручује да не виде копно и да мисле да су скренули са курса.

 - Не можемо да нађемо запад. Све је погрешно. Нисмо сигурни ни за један правац - јављају.

 - Све изгледа јако чудно, чак и сам океан.

Веза се поново губи, а оператери откривају да је поручник Тејлор препустио команду над летом другом пилоту. Нови вођа патроле се јавља након двадесет минута, дрхтавог гласа и на ивици хистерије.

Пилот потом неколико тренутка прича потпуно неповезано, а затим шаље последњу поруку коју ће торањ примити од „Лета 19”.

 - Изгледа да улазимо у беле воде… Потпуно смо изгубљени.

Током последњих деценија прича о Бермудском троуглу је нестала. Више нема вести о нестанку бродова и авиона. Свет као да је заборавио ту причу.

Последњи случај који се доводи у везу са Бермудским троуглом забележен је 2017. године када је нестао један мали авион. Његова олупина је касније ипак пронађена.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas