Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Када су у Радојеву ископали Милошев леш, сви су ЗАНЕМЕЛИ - Одмах је наређено да се ископа и његових 11 ЖРТАВА

Село Радојево од 1.000 становника још чува легенду о једном вампиру. Зове се Милош и давно памте Банаћана из места на самој српско-румунској граници.

1597925062_vampir-milos-3011-2019-04.jpg
Фото: Војислав Данилов
Oglas

 Иако су прохујали векови откако је прича о њему плашила људе, сазнање о крвопији са ових простора присутно је и међу данашњим генерацијама.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Село у коме вампиризам није стран термин, некада се називало Петерда или Српска Кларија и било је познато по строгом поштовању обичаја да се тело преминулог после сахране откопа, а онда поново врати у гроб, како се не би десило да се повампири.

На злу гласу Фото: В. Д.
Догађало се да се покојник повампири, светска литература спомиње Радојево.

Догађало се да се у противном стварно обистини оно од чега су људи стрепели. Записао је још 1977. Француз Роберт Амбелаин у књизи "Вампиризам - легенда или стварност", после чега је малено и до тада непознато Радојево ушло у светску литературу о мистеријама.

Мистериозну смрт 11 људи истраживао је Беч.

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Тако долазимо до приче о званичном извештају који се данас чува у некој од бечких архива, а који је октобра 1732. године царском војном одсеку у Београду предао мајор Јожеф Фареди Тамарски. Неколико месеци пре тога, он је у Петерду био послат да би испитао мистериозну смрт 11 људи. Причало се да су сви до једног настрадали од уједа вампира Милоша, непознатог презимена.

Принц послао Тамарског
Принц од Виртемберга је коначно послао Тамарског да провери о чему се ту заправо ради, јер је цела прича "стајала на нестабилним ногама", али је чињеница била да су људи у јануару и фебруару те године умрли из необјашњивих разлога.
Тамарски је убеђивао мештане да вампири не постоје, али ништа није вредело и откопао је покојника...

Задатак није био лак. Тамарски се позивао на здрав разум, па је најпре кренуо да убеђује људе да вампири не постоје и да могу да буду спокојни. Мештани су били упорни да му докажу да греши.

Тамарски је одлучио да прекине приче и откопа гроб Фото: В. Данилов

Рођаци жртава су му испричали да су они умирали за шест до десет дана. Мучиле су их страшне ноћне море, а на врату су имали плавичасте трагове. Да би демантовао мештане у убеђењу како је смрт наступила као последица вампиризма, схватио је да му преостаје само једно - откопавање истине.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Милош је водио вука
Наредио је да се ископа Милошево тело. Рекли су му само да је то био врач који је са собом увек водио припитомљеног вука и птицу коју је научио да говори.

Мистериозни вампир је сахрањен у априлу 1731. године, а за све накнадне смрти мештани су кривили њега. Тако је Тамарски решио да им докаже да верују у глупости, па је акција ископавања Милошевог тела почела.

Отворили су гроб и сви су остали без речи!

Када је земља уклоњена, а дрвена плоча која је покривала леш подигнута, сви су били у паници угледавши призор - тело је било сасвим нетакнуто, као да није прошло 15 месеци од смрти. Милош је изгледао као жив човек, широм отворених очију које су, како се причало, биле склопљене на дан сахране, јер му их је супруга лично затворила.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Милошев гроб Фото: В. Д.
Из уста се сливала крв, сви су викнули: "Милош је вампир!"

Међутим, од тога је језивије било то што је Тамарски приметио управо оно на шта су му мештани села указивали - из уста му је текла крв, сливајући се све до плоче, а онда и испод ње. Сви су повикали: "Милош је стварно вампир!"

А онда су откопали жртве и забезекнули се!

Мајор је направио извештај о овом чудном открићу који је сачуван у бечкој архиви. Тамарски је наредио, онако како су људи тражили, да се Милошев леш прободе коцем, а затим, на личну иницијативу, прелије гашеним кречом, па поново затрпа, како мештани не би опет одлучили да га ископају.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Мајор је отишао корак даље и наредио да се ископају и тела настрадалих. Тада је затекао призор од кога му се поново следила крв у жилама - два леша су била сасвим очувана, уместо да се налазе у фази распадања, док су се на телу жене, која је изгледала као да спава, покретали удови. Тамарски је наредио да се и њихова тела прободу коцем и поново закопају, потврђујући да вампиризам постоји и да је ово једини начин да се спречи његово даље "деловање" у овој вароши.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas