Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Кина направила експеримент: Становници села Хуакси возе мерцедесе, а све остало је мистерија

Село Хуакси у кинеској провинцији Јиангсу је најбогатије у Кини и представља праву мистерију.

1622633260_Huaxiselo.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Хуакси се за 55 година из сиромашног засеока претворило у луксузни рај. Кина има безброј села, а за већину становника Хуакси важи за својеврсни комунистички рај.

Прочитајте још: Да ли знате да је Лењин украо туђ идентитет и да је имао 146 имена?!

Познато је, пре свега, по изузетно високом животном стандарду. Небодер који пара небо, јавни саобраћај су хеликоптери, а станице приватни хелиодроми. Виле су идентичне и луксузне по узору на пагоде, а становници возе најскупље аутомобиле.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lotus News (@lotusnews_)

Како су се обогатили?

Али, како су се обогатили и на шта троше новац нико не зна! Становницима Хуаксија забрањено је да разговарају са странцима и новинарима. Ретко и међусобно разговарају и, чак, им је забрањено да напуштају село. Ко то уради губи све што је стекао: кућу, аутомо и новац.

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Златни кавез

Питање како је Хуакси од сиромашног села дошао до свега овога и даље је под велом тајне. Званична верзија нестварног преображаја каже да је Хуакси средином 50-их година 20. века Хуаси  бројао око 600 становника. Био је запуштен и сиромашан, са блатњавим путевима.

То је експеримент Комуниситчке партије.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Процват је омогућио Ву Ренбао, тадашњи секретар Комунистичке партије, који се одлучио за неку врсту експеримента за који је веровао да ће успети. Његово начело је било да су кључни фактори за срећу породица, спокој, кућа и материјално благостање. Уз благослов Пекинга отворио је неколико инвестиционих фирми како би од запуштене средине направио понос кинеског социјализма који је назвао "Прво село испод небеског свода".

Било је то старо село Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Архангел Михаило му је рекао: Гурни мач у камен! Легенда о АРТУРУ уопште се није догодила у Енглеској!

Прво село испод небеског свода

Инвестиција (од 6,5 милијарде долара) брзо се исплатила, па је село постало мултисекторска компанија чији су власници, деоничари, сами сељаци. За становнике су отворена нова радна места, а изграђена је и пратећа инфраструктура: школе, болнице и трговачки центри. У тренутку "ослобађања тржишта" село је прешло са пољопривреде на трговину, а одабрано је јавно власништво уместо приватног. Село извози у више од 40 земаља света и више је него успешно.

Просечна породица
Новинари су интервјуисали једну породицу, били у дому од 460 квадрата, у коме су подови мермерни, каучеви кожни, купатило мали спа-центар, а у бифеу боце најскупљег вискија.
Село извози у 40 земаља света!

Хуакси данас има око 2.000 регистрованих становника који живе у идентичним луксузним вилама саграђеним по узору на стране, саграђене су површине за шетњу, хелиодроми и сви становници имају по 250.000 долара у банци. Возе мерцедесе, БМВ и кадилаке. Имају бесплатно здравство и школство.

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Коцкање и барови су забрањени

Становници имају удео у селу у свим његовим пословима и видљив је њихов просперитет и једнакост. Сваке године богатији су за још 150.000 долара. Само село купило је авионе и хеликоптере. Али су коцкање и дрога строго забрањени, не постоје клубови, барови и интернет кафеи.

Кип бика од злата

У Хуаксију се налази и чувени Светски парк са репликама славних грађевина: Кип слободе, Сиднејска опера, Тријумфална капија, чак и Кинески зид и Забрањени град. Имају и небодер висок 328 метара са 72 спрата у којем је хотел са 826 соба, а у приземљу је кип бика направљен од чистог злата.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Додуше, из села се пронео глас да се овде ради свих седам дана у недељи, а и број становника је под знаком питања. Осим 2.000 регистрованих потомака породица из 20. века, пуно је привремених становника који не уживају у луксузним аутомобилима, платама и вилама, а наводно их је на десетине хиљада - и то на свега једном квадратном километру.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas