Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не иде вам женидба или удаја? Старац Тадеј објаснио да за то постоји ЈЕДАН РАЗЛОГ

Био је то почетак 20. века, а глас о старцу, који живи богом и говори реч божију брзо се ширио. Најпре верници из Србије, а потом верници из целог света хрлили су у манастир Витовницу у североисточној Србији. Долазили су да виде и чују чувеног старца, прозорљивог, који је својим молитвама и богомудрим саветима помагао многима - био је то Старац Тадеј

1651567081_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Рођен 1914. године у оближњем Петровцу на Млави. У то време, до старца се већ није могло лако доћи. У манастиру је увек било пуно света који је чекао на сусрет са старцем. Старац је најчешће обављао групне разговоре, сви су седели, пажљиво слушали и чекали да из његових прича препознају одговор за свој проблем. А он је давао мноштво корисних савета, од оних високодуховних (на пример, како упражњавати Исусову молитву), до оних практичних (како се лечити лековитим биљем).

Старац Тадеј је често истицао значај родитељског благослова за свако дело у животу, између осталог и за брак. Упозоравао је на лоше последице које могу произићи због увреде родитеља или непослушности њима. 

Прочитајте још: Мудри савети ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Ево како да помогнете пријатељу и кажете да греши

"По савет ми је дошла једна девојка, благочестива, у свему на месту, али пожалила ми се да не може да се уда. Каже, већ неколико пута јој се понавља иста ствар. Упозна момка и све иде добро до тренутка када треба да се заруче и онда се одједном све сруши. И то тако траје и године пролазе, а узрок не може да пронађе."

Старац Тадеј је потом упитао да ли је некада на било који начин увредила родитеље, на шта му је она одговорила да се понекад посвађа са њима, али је потом додала да мисли да је то нормално у породици. 

Отац Тадеј јој је рекао да родитеље не смемо да увредимо чак ни у мислима и да треба добро да размисли и присети се шта је све било у тим свађама.

Прочитајте још: ЧУДО НА ПЛОЧИ МИРОПОМАЗАЊА! Уље прекрасног мириса НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТЕЧЕ, ма колико га верници купили (ВИДЕО)

Девојка је одговорила да не може ничег посебно да се сети и отишла је. После неког времена, девојка је поново дошла у манастир и тада је рекла оцу Тадеју: "Оче, сетила сам се. Једном приликом, давно, посвађала сам се са мајком и она онако у љутини ми је рекла "дабогда се ћерко никад не удала", али ми смо после тога причале и обе смо на тај догађај заборавиле."

Старац Тадеј јој је на то одговорио: "Ето видиш кћери. Него, хитај сада кући, па измоли од мајке опроштај и бог ће дати и све ће бити добро."

Прошло је још неко време, кад једнога дана ето ње поново у манастиру, али овога пута није била сама. Дошла је у манастир са својим мужем.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas