Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

Вилине воде код Рековца лече нероткиње и предсказују будућност (ФОТО)

Мештани села Богалинац одвајкада верују у лековитост извора Вилине воде.

1622637314_3.jpg
Фото: З. Глигоријевић
Oglas

Ко год би, кажу, поболео, одвели би га на извор да се умије и окупа. Богалинчани имају обичај и да на њему купају децу да би била здрава. Са овог извора доста људи вратило се здраво, а верује се да он највише помаже нероткињама.

Прочитајте још: Руска врачара је у Мионици непогрешиво читала будућност за 10 ДИНАРА, а онда је настао ХАОС у српској вароши

Душан петровић Фото: З.Г.

Од Душана Петровића, родом из Богалинца, који живи у Рековцу, сазнали смо да су многе жене, које нису могле да имају децу, затруднеле пошто су пиле воду са овог извора и "туширале" се испод њега.

Извор за нероткиње

- Извор је вазда окићен везеним марамицама, пешкирима и другим даровима људи који су се излечили, или жена које су родиле децу. Много је и пара остављано и нико никада није смео да их пипне. У лековитост извора и данас се верује - каже Душан.

Жене затрудне пошто попију воду са извора Вилине воде.

Мисли се да је то римски туш са кога у танким млазевима падају капи. Нико са сигурношћу не зна ни откуд потиче назив Вилине воде, али се верује да је због тога што су поред њега виђали виле како играју.

Прочитајте још: "Титаник" је тонуо, а у чамцу број 15 био је СРБИН. Спасила га је капа!

Круг угажене траве крај извора

Предсказање рата
Душан памти причу воденичара Константина. Никада није видео вампире, али је једну ноћ запамтио.- Воденични точак је одједном стао и настала је мртва тишина. Деда је узео фењер и изашао да погледа шта се догодило. Све било на свом месту. Док је гледао у витло, поново се поокренуло. Отуд прича да и вода стане да се одмори, а можда је то било предсказање, јер почео Други светски рат - нагађа Душан.

- Баба Милена ми је причала да се једном, док је чувала овце, заиграла са децом и није приметила да су се овце изгубиле. Пожалила се родитељима и сви су кренули у потрагу. Пошто су знали да оне обично изађу на брдо да би спазиле неку звер ако им се приближава, тражили су их уз косу и наједном чули гајде и неку вриску. Прабаба је рекла да се врате кући, јер виле играју крај извора. Сутрадан су се вратили на то место и нашли овце. Поред извора су видели велики круг угажене траве која на осталим местима није била полегла - прича Душан.

Када је Јеврина дете однела кући знали су да је крај близу...

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

На извор сви долазе тајно Фото: З. Глигоријевић

Напуштено дете у колиби

Наш саговорник напомиње да казивање баке Милене о страдању њене рођене сестре Јеврине још више потврђује веровање да крај овог извора обитавају виле. Тога дана, Јеврина која је једва имала осамнаест лета, у планини крај колибе чувала је овце и краве. Предвече их је затворила у кошарама и отишла до извора да захвати мало воде.

Нашла је дете и однела га. Велика грешка!

Крај извора је видела неко дете и зачудила се што седи само, па је помислила да га је неко оставио. Узела га је, однела га у колибу и ставила на кревет.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

- Кад се вратила кући и рекла где је нашла дете, од укућана је сазнала да није требало да га дира, јер оно није било обично. Претпоставили су да је нека вила купала дете и да је нестала кад је видела Јеврину. Забринути, сви су отишли до колибе, али детета више није било. Старији су Јеврини рекли да се увече не одлази на тај извор и да се код њега и сличних вода ништа не дира. Нажалост, морали су и да јој кажу како неће дуго живети. Тако је и било. Поживела је још само седам година. Сви верују да је умрла због тога што је узела тајанствено дете - вели Душан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas